logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips L6.2 - TV zawiesza się, brak reakcji na pilota i klawiaturę lokalną

Piotr Popiołkiewicz 07 Maj 2004 09:36 1176 5
REKLAMA
  • #1 629512
    Piotr Popiołkiewicz
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Witam!
    Mam takiego grata już około tygodnia na stole i leczy mnie !
    Jest taki stan - TV odpala i potrafi pracować dziń dwa bez zarzutu i nagle staje ! Co mam na myśli mówiąc staje otóż staje szyna i2c pojawia się kasza i słychać cichy głos z kanału na którym stanął. Nie reaguje na pilota ani na lokalną klawiaturke. W serwisie po pierwszym wejściu pokazywał błąd 0004 ? Po kolejnym zawieszeniu nie pokazuje żednego błędu. Gdy się go zrestartuje sieciowym pracuje poprawnie jak wyżej?! :(
    Może ktoś miał podobny przypadek ? Podstawiłem procesor ,pamięc i wszystko co pracuje po i2c.
    Wszystkie sugestje mile widziane! :?
    Pozdrawiam Piotr
  • REKLAMA
  • #2 629536
    jangiere
    Poziom 20  
    Ocena: 20
    wymień bc 337 7505 stab.5v
  • REKLAMA
  • #3 630042
    witold świerzyński
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Jeszcze dobrze jest wymienić kwarc 12MHz przy procku i kondesator na 5V.
  • REKLAMA
  • #4 630416
    zxcf
    Poziom 13  
    Ja także postawiłbym na kondensatory w zasilaniu procka, miałem taki przypadek ( ale w innym tv). Po wymianie kondów na zasilaniu więcej się to nie powtórzyło.
  • REKLAMA
  • #5 630457
    Piotr Popiołkiewicz
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Czołem Koledzy!
    To wszystko o czym piszecie już przerabiałem ! Napięcie 5v było jak zwykle w philipsach zawyżone ale to nie to ! Problem istnieje nadal . Potrafi grać poprawnie kilka dni i nagle się wiesza. Wystarczy włączyć go ponownie po takim zawiaszeniu i dalej kilka dni gra jak należy.
    Pozdrawiam Piotr
  • #6 630524
    zorbek
    Poziom 31  
    Ocena: 72
    sprawdz uklad resetu dla procka i profilaktycznie wymien odbiornik podczerwieni.
REKLAMA