logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pomysły na projekt z rejestrami 74175 i 74194 w technice cyfrowej

mcjunio 21 Maj 2009 16:50 2755 3
REKLAMA
  • #1 6557291
    mcjunio
    Poziom 2  
    witam dostalem na technice cyfrowej zadanie zeby na kasecie do cwiczen zbudowac cos co sam wymysle na scalakach 74175 i 74194, nie mam zadnego pomyslu idlatego zwracam sie z prosba do tych ktorzy cos juz z tym mieli do czynienia, oczywiscie moge uzywac tez innych bramek logicznych, prosze o jakies schematy polaczen i opis co dana rzecz robi, z gory dzieki. od tego zalezy moje zaliczenie wiec licze na was
  • REKLAMA
  • #2 6557388
    Czesiek
    Poziom 28  
    Ocena: 116
    Jeden i drugi składa się z czterech przerzutników. Jeden i drugi to rejestr przesuwny czterobitowy. Z tym, że jeden szeregowy a drugi równoległy. Najlepiej wykorzystać noty katalogowe w/w elementów zAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany lub innej bazy not katalogowych. Jest w nich wewnętrzna budowa rejestru z przerzutników. Dalej to już czysta przyjemność...
    Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 6561626
    mcjunio
    Poziom 2  
    wiem wiem co to sa za rejestry i jak wygladaja w srodku ale potrzebuje gotowy schemat na laborki na tych ukladach zrobic cos konkretnego np dzielnik czestotliwosci czy cos innego, prosze wiec o pomoc
  • #4 6574604
    Mariusz Ch.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 462
    Brak widocznego wkładu pracy własnej. Regulamin, punkt 16.
REKLAMA