Mozna kupic chociażby w sklepie internetowym
www.prolech.com.pl
ja z tamtąd kupiłem juz parę sztuk, a ich cena nie jest taka duża są nawet tańsze od niebieskich.
Pewnie. Szczecin, sklep ELEKTRONIKA Bogdan Łępicki, Bolesłąwa Śmiałego ileśtam. Nie wiem czy prowadzą sprzedaż wysyłkową, ale raczej nie, ewentualnie jak poznam ofertę cenową dam znać i potem, poprzez maila umówimy się na wysyłkę za zaliczeniem pocztowym.
Kraków- giełda na balickiej-- stoisko jakiego kolesia co ma sklep elektroniczny. Cena lekko ponad 3 zety, a śqwiecą całkiem sympatycznie (5mm, przeźroczysta soczewka)
to jest właśnie kupowanie w "ciemno" -- dosłownie i w przenośni...
ja jak coś takiego kupuje (przewarznie SMD do telefonów), to biegam z baterią od N5110 i dwiema szpilkami. W tedy wiem co kupuję.
✨ Diody LED UV są dostępne w Polsce, jednak ich zakup w sprzedaży detalicznej bywa utrudniony ze względu na ograniczoną dostępność i wyższą cenę. Można je znaleźć w sklepach internetowych, np. na www.prolech.com.pl, gdzie ceny są konkurencyjne i nawet niższe niż diod niebieskich. W Szczecinie dostępne są w sklepie ELEKTRONIKA Bogdan Łępicki, choć sprzedaż wysyłkowa nie jest pewna i wymaga kontaktu mailowego. Na giełdach elektronicznych, takich jak w Krakowie (Balicka) i Łodzi, diody UV są sprzedawane bez szczegółowych danych katalogowych, co wymaga oceny jakości na podstawie wizualnej i testów własnych. Ceny na giełdach są porównywalne do diod niebieskich, około 3 zł za sztukę. Zakupy na platformach aukcyjnych, np. Allegro, są możliwe, ale często diody UV słabo świecą w porównaniu do jasnoniebieskich. Zaleca się testowanie diod przed zakupem, np. za pomocą baterii N5110 i przewodów testowych, aby uniknąć zakupu produktów o niskiej jakości. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.