Dyskieki startowe do xp chyba sa. Ale nie rozumie w czym problem. Najprosciej bedzie skombinowac bootowalna plyte z xp. Ustawiasz jakos 1 dysk cd-rom i instalujesz. Jezeli masz bootowalna 98 to tez by sie chyba dalo odpalic program instalacyjny. Uruchamiasz kopa z obslua cd i w dosie uruchamiasz program instalacyjny.
Nie ma forum, ale na stronie głównej w dziale komputery, jest link, do dyskietek bootowalnych, a zresztą, weż szukaj i powinno być, ja sam kiedyś ściągałme z linka podanego na forum --> poszukaj
mam juz plytke CDna niej jest program startowy i win95,98 me ofise ale nie moge niewiem jak dalej instalować np 98 utworzyłem partycje C i D sformatowałem obie i nie ma setup zeby z CD na HDD wgrać nie robiłem jeszcze tego .
dobre, ja nie chwaliłbym się takimi piratami
masz dwa wyjścia
a)używając komend
x: x to litera napędu cd
cd xxxx przechodzenie do katalogu xxx
cd xxx
setup
b)przekopiować katalog z instalką do katalogu np win(albo w dosie, albo pod windą u kogoś) i postępować jak wcześniej tylko użyć litery dysku
Tej płłyty nie odpalisz, potrzebujesz dyskietki startowej
W systemach WinXp, jak pamiętam dyskietkę startową tworzy się podczas instalacji systemu. Możliwe, że można ją utworzyć w zakładce dodaj-usuń składniki windows. Nie pracuje na tym systemie i nie jestem tego pewien.Trzeba sprawdzić.
wpisz nastepujaca komende instalujac z CD. Zakladajac ze Twoj CD to naped oznaczony jako "E" :
jak uruchomi ci sie komp z dyskietki to pisz dokladnie tak: (pomijajac to A:\)
A:\ e:
potem wpisz jezeli masz wszystko w katalogu glownym, plyty:
E:\setup
I po sprawie. A jezeli masz na plycie windowsa nagranego np w katalogu Win98 to wpisz tak:
E:\cd win98 (ENTER)
E:\WIN98\setup
i tyle. Nic innego nie zrobisz jhezeli nie masz botowalnego windowsa. Pozatym upewnoj sie czy w fdisku ustawiles aktywna partcje.
Jezeli nie bedziesz sobie radzil z tym to daj mi znac na GG: 1756794
✨ Dyskietka startowa do Windows XP istnieje i można ją utworzyć lub pobrać z oficjalnych źródeł Microsoftu jako zestaw dyskietek instalacyjnych umożliwiających uruchomienie instalacji systemu. Do utworzenia bootowalnej dyskietki potrzebne jest pobranie odpowiedniego pliku EXE (dla wersji Professional lub Home Edition) i przygotowanie 6 sformatowanych dyskietek. Alternatywnie, instalację Windows XP można przeprowadzić z bootowalnej płyty CD, ustawiając w BIOS-ie napęd CD jako pierwszy nośnik startowy. W przypadku problemów z uruchomieniem instalacji z CD, można użyć dyskietki startowej do uruchomienia systemu DOS i ręcznego wywołania programu setup z płyty CD. Ważne jest, aby na dysku twardym była aktywna partycja, a instalacja może wymagać użycia poleceń DOS do nawigacji i uruchomienia instalatora. Dyskietki startowe dla Windows XP są dostępne do pobrania i nie ma potrzeby tworzenia ich samodzielnie z innych systemów. Wygenerowane przez model językowy.