logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SWS-Sag Box – czy warto kupić do simlocków starszych modeli telefonów?

MIESKO 01 Cze 2009 12:30 1468 6
  • #1 6602330
    MIESKO
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,
    Jak zapatruje się w ten produkt? Wiem że nie ma supportu- produkt jest tylko do simlocków, z tego co widzę obsługuje tylko starsze telefony.
    Obserwuję "jednego" takiego co ma na sprzedanie to urządzenie- czy warto? daje rade, nie ma problemów. W sumie do starszych modeli wystarczy, do nowych może być JAF-S u mnie i tak sagem to taki rynek bardziej niszowy, ale bywają "staruszki" które działają jeszcze u kogoś ;]
    Bo program do obsługi urzadzenie pewnie można jeszcze znaleźć?(co było na supporcie? bo flashy to raczej nie było, prawda?)

Pozdrawiam
    MieskO
  • #2 6603037
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    Jeżeli 50zł to warto dać, ale więcej nie bo ten box to już przeżytek, a w czasach gdy SMTi jest już za małe pieniądze do kupienia to szkoda sobie tym głowy zawracać ;)
  • #3 6604254
    R*
    Poziom 29  
    Ocena: 52
    Jeżeli masz rynek niszowy, a masz JAF`a i aktywację/logi JAF-S to nim zrobisz nowe, a starsze możesz tym SWSem.
    Jednak gdy za 60zł-100zł możesz kupić SCDR/Sagmaster, i wymienić go na NOWEGO SMTi razem z 10 logami- więc chyba raczej szkoda zachodu.

A jeżeli można zapytać ile "ceni się" to urządzenie u tego właściciela? Jest coś do niego- czy goły i wesoły?

Pozdrawiam
    Kucin

Dodano po 3 [minuty]:

BTW. Pytanie ode mnie- ile warto dać za Sagmaster`a/SCDR a raczej za jego S/N do wymiany? czy aby te 100zł to nie lekka przesada?
  • #4 6604380
    MIESKO
    Poziom 10  
    Witam,
    Przede wszystkim bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi opinie.
    Więc sprawa ma się dokładnie tak:
    Zestaw obejmuje:
    BOX,
    Kabelek USB A-B
    Przystawki TP- około 20 (większość nie używana)
    Kabelki do telefonów (jak w oryginale) chyba 2

Więc prawie jak ze sklepu. Nie jest zniszczony, jest ok.
    Ale cóż cena- cena to ;O 200ZŁ ;O
    I chyba odmówię, bo sprzedawca tłumaczy się że te JTAGi są więcej warte nizi box, a były w zestawie razem. A Nowe JTAGi w gsmok były ostatnio chyba od 1zł-10zł (weekendowe promocje...) Więc chyba nie ma sensu.

Tak, SMTi chyba kupie, choć nie mam tak sagem`ów do roboty.
    Jedną ofertę SMTi już mam ;] (pozdrawiam)
    Jednak właśnie, R* dobre pytanie, i wcale nie OT.

Czy opłaca się kupować SCDR/S-M za te 100zł klucz by wymienić potem za 244 na SMTI wynosi 344+wysyłka, no to niech wyjdzie z 360 (kurier i pobranie).

Czy macie Jakieś rady- jak kupię używkę- na co zwracać uwagą. czy w tym boxie coś się psuje, są jakieś liczniki jak w JAFie, UBL?
    Jak się ma flashowanie/simlcok. Bo jak patrzę na niektóre oferty to (krew zalewa) ale są tez chyba stare nieco (patrząc na cenę i telefony)
  • #5 6606114
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    Wiec 200zł to zdecydowanie kosmos (no chyba, że te przystawki są do popularnych modeli) to wtedy warto.
    Kupując SMTi pamiętaj, że możesz robić dużo więcej telefonów niż tylko sagemy bo alcatele, vodafone, lg, samsungi.
    Box jest bezawaryjny i nie ma żadnego licznika, dodatkowo masz dostęp do supportu gsm-sklep z kilkudziesięcioma tysiącami plików ;)
  • #6 6607543
    R*
    Poziom 29  
    Ocena: 52
    Hehe, właśnie kupiłem SMTi za 190 + wysyłka do tego, i ma być tam 11 adapterów kable ładowarka etc. No support z gsm-sklep też ;]

A autor tematu niech się wypowie ;) Kupił od mojego znajomego (chyba) SWS- nie wiem jak się Panowie dogadali, ja tylko dałem namiary ;] Bo było PW/GG pytanko.

Tak SMTI właśnie obsługuje sporo, ale trzeba mieć logi by robić nowsze telefony za free (25szt tak?) Cóż dopiero do SEToola kupiłem 23 logi xD
  • #7 6623784
    MIESKO
    Poziom 10  
    Tak, SWS kupiony ostatecznie za 80zł do tego jest 29 przystawe ;]
    Dzięki CI R* za kontakt do kolegi i pomoc ;)

Pozdrawiam, temat zamykam
    MieskO

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o opłacalność zakupu boxa SWS-Sag Box do zdejmowania simlocków ze starszych modeli telefonów, biorąc pod uwagę brak wsparcia dla tego urządzenia. Zastanawia się nad ceną, dostępnym oprogramowaniem oraz kompatybilnością. Dyskusja wskazuje, że SWS-Sag Box jest przestarzałym narzędziem, warte zakupu jedynie przy niskiej cenie (około 50-100 zł). Jako nowszą i bardziej wszechstronną alternatywę wymieniono SMTi, obsługujący wiele marek (Sagem, Alcatel, Vodafone, LG, Samsung). Użytkownik otrzymał ofertę zakupu SWS-Sag Box z adapterami TP i kablami za 200 zł, co zgodnie z opiniami innych było zbyt wysoką ceną. Ostatecznie, po negocjacjach, użytkownik zakupił SWS-Sag Box z 29 adapterami za 80 zł, uznając tę cenę za korzystną.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA