logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta WiFi nie wykrywa mojej sieci bezprzewodowej w domu

kocio19 01 Cze 2009 13:27 4301 2
REKLAMA
  • #1 6602524
    kocio19
    Poziom 2  
    Witam
    Asus F5V-AP096C
    Ostatnio robiłem formata. Z visty na xp. Wszystko ładnie się zainstalowało tylko wi-fi coś mi szwankuje. Zainstalowałem sterownik Atheros. Wyszukuje jakąś sieć jedną sieć bezprzewodową ale słabą a mojej nie chce. Mam neostrade livboxa. Słyszałem o jakiś patchach do Arherosa ale nei moge znaleść. Proszę o jakąś pomoc. Pozdrawiam serdecznie i z góry dzięki;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6603063
    pszymek
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam.
    Spróbuj pobrać z witryny microsoftu ( http://update.microsoft.com ) opcjonalne aktualizacje ze sterownikami sprzętu - na pewno będzie coś do Twojej karty. Zainstaluj te poprawki i powinno śmigać. Możesz również ustawić agresywność karty na jak najwyższy poziom oraz nasłuch na wszystkich kanałach lub automatyczny.
    Pozdrawiam.

Dodano po 25 [minuty]:

Witam.
    Jeszcze jedna podpowiedź prosto ze strony Asus.com.
    "Please first install the Wireless Console Utility before this driver installation"
    Czyli przed instalacją sterowników do karty sieciowej należy najpierw zainstalować aplikację "Wireless Console Utility". Wtedy musi zadziałać.
    Pozdrawiam.
  • #3 6605153
    kocio19
    Poziom 2  
    Dziękuje bardzo za podpowiedz. Człowiek śpely to nie widzi :P a ściągałem akurat z tej stronk:P Teraz już wszystko śmiga ładnie. Jeszcze raz wielkeeeeeee dzięki i pozdrawim;):D
REKLAMA