logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vectra B '99 - jak wyłączyć automatyczne zamykanie centralnego zamka?

hicat 02 Cze 2009 13:53 2125 3
REKLAMA
  • #1 6606744
    hicat
    Poziom 30  
    Ocena: 36
    Witam,
    Mam takie pytanie:
    W samochodzie Opel Vectra z 1999 roku wersja po lifcie po przekręceniu zapłonu automatycznie zamyka się centralny zamek. Domyślam się że jest to jakaś blokada przeciw dzieciom. Problem pojawia się w momencie kiedy chcę kogoś wysadzić np. na przystanku autobusowym. Otwieram ręcznie "grzybka" od drzwi osoba wysiada. Zaczyna mrugać dioda i po 30sekundach auto gaśnie. Pytanie czy jest jakiś sposób aby w ogóle wyłączyć centralny zamek po przekręceniu kluczyka i ew jakaś instrukcja jak to zrobić :) No i oczywiście żeby to w razie czego można było przywrócic w przyszłości do takiego stanu jak jest teraz.

Jeśli temat już był to przepraszam szukałem ale podobnego problemu nie znalazłem.

Ew. Jakie jeszcze informacje mam podać aby ktoś udzielił mi odpowiedzi.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 6606877
    kwansterp
    Poziom 23  
    Ocena: 166
    A masz zainstalowany alarm w tym aucie?
  • REKLAMA
  • #3 6606927
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2302
    Na pewno ma i w nim jest taka opcja.
  • #4 6607558
    hicat
    Poziom 30  
    Ocena: 36
    Tak w samochodzie jest zamontowany alarm. I szczerze powiem że nie bardzo wiem gdzie on się znajduję, żeby podać nazwę producenta i ew. model.

Znalazłem mój alarm to Silicon Pride i teraz pytanie czy wystarczy odłączyć ten kabelek od centralki który odpowiada za zamykanie drzwi. Czy można ewentualnie to zmodyfikować przez przeprogramowanie ?

Oraz miał bym ogromną prośbę gdyby ktoś mi podrzucił możliwości programowania tego alarmu. Tzn jak i co zaprogramować.
REKLAMA