logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SONY CMDJ5 - Zegar resetuje się po ponownym włączeniu telefonu, jak naprawić?

21777 14 Maj 2004 10:11 899 6
REKLAMA
  • #1 640519
    21777
    Poziom 12  
    witam
    mam następujący problem. Po wyłączeniu mojego Sony i włączeniu wykasowaniu ulega zegar, czy ktos wie co jest tego przyczyną i jak to naprawić ?
    pozdrowienia
    Marek
  • REKLAMA
  • #2 641245
    duczekzabrze
    Poziom 15  
    Ocena: 26
    Siemka.Miałem tego fona i jest :] ale nie miałem takiego problemu.Poszukaj gdzieś serwisówki do tego telefonu.Nie pamiętam jak jest teraz w Sony ale w siemensie s40 miałem miniaturową bateryjke do pamięci, poszukaj jej a jak nie to rozkręcę od kumpla sonego i napisze na forum co i jak :wink:
  • REKLAMA
  • #3 641268
    sim
    Poziom 28  
    Ocena: 7
    Masz nieoryginalny akumulator, z którym nie wiedzieć czemu tak się dzieje.
  • REKLAMA
  • #4 641524
    Gate
    Poziom 23  
    Ocena: 95
    Było już to kilka razy. sim dobrze mówi. Też takiego miałem z nie orginalną baterią, po podnianie na właściwy usterka zniknęła. Z tego co wiem to nikt do końca tego nie rozgryzł. Pewnie dlatego, że to jest nieopłacalne.
  • REKLAMA
  • #5 642015
    duczekzabrze
    Poziom 15  
    Ocena: 26
    hmm... panowie moze ja jestem wyjątkiem ale jak miałem mojego Sonego to też nie miałem oryginalnego akumulatora i wszystko oki było:-) a miałem chyba bateria Forever :?
    A kumpel ma akumulatro "noname" i też działa
  • #6 993331
    DJ LAMPEK
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam ! rozberz tela.Obok glosniczka jest taka mała bateryja jak od zegraka wylutuj ja i wstaw nowa -Kupisz u zegarmistrza -odpowiada ona Zegar itp.Pozdrowionka!
  • #7 993392
    antonioadr
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    A to ciekawe tyle razy rozbieralem sony serii j i jeszcze w zadnym w tym miejscu nie bylo batrii :)

Podsumowanie tematu

✨ Problem resetowania zegara po ponownym włączeniu telefonu Sony CMDJ5 może wynikać z braku podtrzymania zasilania pamięci zegara. Jedna z możliwych przyczyn to uszkodzona lub brakująca miniaturowa bateria podtrzymująca ustawienia zegara, podobna do baterii stosowanych w zegarkach, którą można znaleźć obok głośniczka po rozebraniu telefonu. Wymiana tej baterii na nową, dostępną u zegarmistrza, powinna rozwiązać problem. Inna przyczyna wskazywana w dyskusji to stosowanie nieoryginalnego akumulatora, który może powodować utratę ustawień zegara po wyłączeniu urządzenia. Jednak nie wszyscy użytkownicy potwierdzają ten problem przy użyciu zamienników baterii. Warto poszukać serwisówki do modelu Sony CMDJ5, aby zlokalizować i wymienić baterię podtrzymującą pamięć zegara.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA