logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie i za ile zrobić kurs IPC-A-610D? Szukam informacji o cenach i lokalizacjach

Antoni1 06 Cze 2009 00:27 15261 9
REKLAMA
  • #1 6621562
    Antoni1
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam
    Proszę o informacje gdzie, i w jakiej cenie, można zrobić kurs-szkolenie ze standardów IPC-A-610.(istotna jest dla mnie cena za cały kurs)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 6621925
    bartekgajos
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Witam

Chyba tylko Renex ( To Jest Autoryzowany partner IPC w Polsce )

Nie wiem czy istnieje jeszcze jakiś inny.
    Niestety jesteśmy skazani na Monopol.

www.renex.pl

pozdrawiam
    Bartek
  • REKLAMA
  • #3 6624823
    WŁG
    Poziom 1  
    Słyszałem że firma PB Technik też robi takie szkolenia. www.pbtechnik.com.pl
    Na ich stronie nic na ten temat nie ma ale widziałem wystawiony przez nich certfikat. Najlepiej zapytać ich szefa p. Pawła Szumnego

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 6639859
    Antoni1
    Poziom 12  
    Witam
    Dziękuje kolegom za podpowiedź, trochę skromnie informacji w tym temacie.
    Na stronie Renexa znalazłem tylko:
    RENEX EEC

* Adres: Aleja Kazimierza Wielkiego 6E, 87-800 Włocławek
    * Tel/fax: (054) 411-25-55, 231-10-05
    * E-mail: office(_at_)ipctraining.pl

Natomiast na stronie drugiej firmy tylko:
    PBT PB Technik

* Adres: Zwoleńska 45, 04-761Warszawa
    * Tel: (+4822) 615-83-44, 615-81-90, 615-81-99
    * fax: (+4822) 615-83-45
    * E-mail: info(_at_)pbtechnik.com.pl

Jeżeli któryś z kolegów robił takowy certyfikat IPC, proszę o rozwinięci wątku.(Chciałbym dowiedzieć się o kosztach itd.)
    Z góry dziękuje:

Pozdrawiam
  • #5 6780575
    Timon
    Poziom 11  
    Renex robi dość często szkolenia z normy IPC-A-610D. Istnieje możliwośc dofinansowania tego szkolenia z Unii Europejskiej. Ostatnio cena dla mikroprzedsiębiorstw wynosiła ok. 300 zł za 4-dniowe szkolenie. Doliczyć należy do tego koszty zakwaterowania. Uzyskany certifikat ważny jest 5 lat.
    http://www.ipctraining.pl/kalendarz-szkolen.php

Poza Renex-em jeszcze szkolenia kilka firm robi z tej normy, m.in. Scanditron z Łodzi.
    Pozdrawiam.
  • #6 7071568
    Piter753
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Ważność certyfikatu 2 lata. Polecam Renex ( z tego co wiem tylko oni są w Polsce autoryzowani do wydawania certyfikatów IPC) cena dla mikro przedsiębiorstw 552zł (mniej niż 10 osób)

pozdrawiam,
    PG
  • REKLAMA
  • #7 7074056
    gucio22b
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    A ja polecam Pbtechnik ....tam odbywałem takowe szkolenie i bardzo profesjonalnie podchodzą do sprawy ...
  • #8 8039729
    set45
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Co do cen to różnie bywa. Renex jest autoryzowanym centrum a szkolenia u nich są bardzo profesjonalnie przeprowadzone.
    Co do innych to owe szkolenie może przeprowadzić każdy CIT lub MIT, np ja :o)
    Każde takie szkolenie kończy się zdobyciem certyfikatu.

Pozdrawiam
  • #9 8047991
    kielbik_
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Certyfikat na specjalistę mozesz zrobic u kazdego Trenera IPC, jest kilkunastu w polsce. Koszt okolo 2000 pln. W renexie masz taniej bo jest dofinansowane i tyle.
    pbtechnik, scanditron, na pewno, reszte trzeba poszukać.
    jak chesz namiary do ludzi co sie tym zajmuja pisz na priva, siedze w temacie...
  • #10 8724095
    Antoni1
    Poziom 12  
    Dziękuje wszystkim za pomoc w/w temacie temat uważam za wyczerpany i zamknięty. (Spróbuje namówić mojego szefa na inwestycje w szkolenie)
    Pozdrawiam :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje informacji o miejscach i kosztach uzyskania certyfikatu szkolenia ze standardów IPC-A-610D. W odpowiedziach wskazano firmy Renex i PB Technik jako dostawców szkoleń w Polsce. Renex jest autoryzowanym partnerem IPC i często oferuje szkolenia z możliwością dofinansowania z UE, co obniża koszt dla mikroprzedsiębiorstw do około 300-552 PLN za 4 dni (plus koszty zakwaterowania). W innych przypadkach koszt certyfikatu specjalisty u trenera IPC (CIT/MIT) może wynosić około 2000 PLN. Wspomniano również firmę Scanditron jako oferującą podobne szkolenia. Okres ważności certyfikatu według różnych informacji wynosi 2 lub 5 lat. Szkolenie kończy się zdobyciem certyfikatu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA