logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć VAG OBD2 z procesorem MAX232A do USB?

majster222 07 Cze 2009 18:45 4196 3
REKLAMA
  • #1 6628010
    majster222
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    Jak w temacie:

Tak wygląda mój VAG-procesor MAX232A CSE.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Wychodzą z niego 3 kabelki. Z tego co się orientuję to: Rx, Dx i masa(chyba czarny?). Ale nie wiem który jest który.

Chciałbym podłączyć zwykłą wtyczkę USB

Jak to zrobić, który kabel z VAG`a do którego wejścia z USB?
    Podłączone miałem wtyczkę COM, która się wyrwała i chcę zrobić na USB, bo mój laptop nie ma wejścia COM.
    Jak to podłączyć pod wtyczkę USB?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6628173
    prz
    Poziom 20  
    Ocena: 23
    Jak miałeś na RS to nie podłączysz kabelkami do USB. To całkiem inne interfejsy. Nie myślałeś chyba, że to tylko kwestia wymiany wtyczki??
  • REKLAMA
  • #3 6628305
    majster222
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    prz napisał:
    Jak miałeś na RS to nie podłączysz kabelkami do USB. To całkiem inne interfejsy. Nie myślałeś chyba, że to tylko kwestia wymiany wtyczki??

Niestety tak myślałem... :(
    Dokupiłem do tego przejściówkę: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany ale program mi nie chce znaleźć interfejsu, więc właśnie tę przejściówkę obwiniam brakiem połączenia.
    Wcześniej mi działało przez wejście COM, ale całego kompa nosiłem do auta, więc chciałem przerobić na USB.

Jak sprawdzić sam kabel czy działa-da radę miernikiem po podłączeniu do auta?
  • #4 6628307
    prz
    Poziom 20  
    Ocena: 23
    Podłącz wtyczkę RS, spróbuj pożyczyć od kogoś przejściówkę USB/RS232 i zrobić testy. Nie wszystkie interfejsy na tym chodzą, wiec z zakupem ostrożnie. Jak masz w lapku PCMCIA polecam kartę PCMCIA/RS232 ARGOSY, trochę kosztuje, ale działa - karta z 1 RS232.
REKLAMA