logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OPTICUM 7300 CI2CX - Czytniki kart po zmianie oprogramowania, Polsat i Viaccess

ONTI 07 Cze 2009 21:46 5076 9
REKLAMA
  • #1 6628884
    ONTI
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam
    Na allegro jest w sprzedaży OPTICUM 7300 CI2CX.z oryginalnym softem Polsat cyfrowy działa z modułem. Mnie interesuje czy po wgraniu innego softu mogę kartę umieścić w czytniku.
    Generalnie chciałbym kożystać z obu czytników: jeden dla Pols.cyfr. a drugi na jakąś kartę xxx

(Karta XXX pracuje w sytemie kodowania Viaccess czyli w odbiornikach sat z wbudowanym modułem wielosystemowym lub Viaccess )

za podpowiedź z góry dziękuję i pzdr. Onti
  • REKLAMA
  • #2 6629574
    biber40
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    ONTI napisał:
    Witam
    Na allegro jest w sprzedaży OPTICUM 7300 CI2CX.z oryginalnym softem Polsat cyfrowy działa z modułem. Mnie interesuje czy po wgraniu innego softu mogę kartę umieścić w czytniku.
    Generalnie chciałbym kożystać z obu czytników: jeden dla Pols.cyfr. a drugi na jakąś kartę xxx

(Karta XXX pracuje w sytemie kodowania Viaccess czyli w odbiornikach sat z wbudowanym modułem wielosystemowym lub Viaccess )

za podpowiedź z góry dziękuję i pzdr. Onti

Po zmianie softu na alternatywny,oba czytniki są uniwersalne,karta polsatu jest parowana z modułem lub z tunerem polsatowskim,jesli chcesz mieć Polsat na tym tunerze to musisz miec modul Polsatowski z kartą,a wtedy masz dodatkowo dwa czytniki na dowolne karty np.C+, TNK,i wszystkie inne ktore nie są parowane
  • REKLAMA
  • #3 6630600
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    Witam.
    Nie będe zakładał nowego tematu a zapytam tu.
    Chodzi mi o opinie na temat w/w dekoderka.
    Ma działać z C+ i spliterem.
    I tak ogólnie.Dzięki i pozdrawiam.
  • #4 6636399
    xzyzio
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam. Też interesuje mnie zakup tego tunera ale niestety nie rozumiem do końca tego tematu z parowaniem karty z tunerem. Posiadam aktywną kartę do obecnie nie działającego tunera CP. Czy na tym tunerze wszytko już będzie działać? Czy mogę jednocześnie na tym tunerze mieć włożoną kartę TNK i korzystać z obu platform cyfrowych?
  • #5 6636433
    dzac4
    Poziom 36  
    KARTA POLSATU JEST PAROWANA Z DEKODEREM LU MODUŁEM!!!!
    Nie raz opisywane na forum.
    Chyba już jasne!
  • REKLAMA
  • #6 6636529
    xzyzio
    Poziom 11  
    Czyli do tego tunera musiałbym dokupić jeszcze moduł CP? Czy jak już będę miał ten moduł to wtedy będzie działać moja karta CP na tym tunerze? No i jak możesz to odpisz na pytanie związane z TNK
  • REKLAMA
  • #7 6636560
    dzac4
    Poziom 36  
    NIE dokupić moduł tylko karte z modułem to jest para rozumiesz!!TNK działa i polsat też.
  • #8 6636605
    xzyzio
    Poziom 11  
    Dzięki za odpowiedz, ale zaparz sobie melisę bo wyglądasz na nerwowego. Wystarczyło w jednym poście wszytko napisać.
  • #9 6636660
    dzac4
    Poziom 36  
    W jednym napisane a melise sam sobie parz!
  • #10 6637540
    biber40
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    xzyzio napisał:
    Dzięki za odpowiedz, ale zaparz sobie melisę bo wyglądasz na nerwowego. Wystarczyło w jednym poście wszytko napisać.

Proponuje zacząć czytać ze zrozumieniem (spróbuj uruchomić tą funkcje pod włosami),"meliska" też dobra ale nie na wszystko pomaga!
    Powodzenia

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta o możliwość wykorzystania wbudowanych czytników kart w tunerze satelitarnym OPTICUM 7300 CI2CX po zainstalowaniu alternatywnego oprogramowania do obsługi kart parowanych Cyfrowego Polsatu oraz kart w systemie kodowania Viaccess (np. XXX, TNK). Potwierdzono, że po zmianie softu na alternatywny oba czytniki stają się uniwersalne. Karta Cyfrowego Polsatu jest parowana z dedykowanym dekoderem lub modułem. Aby korzystać z Polsatu na tym tunerze, wymagany jest moduł Cyfrowego Polsatu wraz z kartą w slocie CI, co pozwala na użycie uniwersalnych czytników dla innych, nieparowanych kart, takich jak TNK czy karty w systemie Viaccess.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA