logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaplanować automatyczne usuwanie folderu co 30 dni?

Mateo_19_07 08 Cze 2009 16:50 1196 3
REKLAMA
  • #1 6631394
    Mateo_19_07
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    Witam. Potrzebuję programu, który np. co 30 dni będzie usuwał dany folder z dysku. Nie moge nic takiego znalezc a jest mi to konieczne potrzebne. Może wy cos podpowiecie. Czekam na waszą pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 6631458
    mr.Sławek
    Poziom 32  
    Ocena: 207
    Ja bym ci radzil napisac taki program lub zlecic to komus kto potrafi.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 6631521
    tiggerek1982
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    oczywiście że jest taki program i to darmowy:
    Eraser to darmowe narzędzie do całkowitego usuwania plików i folderów z dysku twardego tak aby nie było możliwe ich odzyskanie (jak ma to miejsce przy normalnym kasowaniu plików). Umożliwia kasowanie plików ze wszystkich dysków pracujących w standardach IDE i SCSI (także pracujących w trybie RAID), z systemami plików FAT16, FAT32 lub NTFS. Obsługuje ponadto dyskietki, dyski sieciowe, płyty CD-RW i DVD-RW. Oprócz trybu "na życzenie" (On-Demand), zaawansowanym użytkownikom program daje możliwość tworzenia cyklicznych zadań (Sheduler), które można wykorzystać np. do całkowitego kasowania niepotrzebnych plików po codziennej pracy.

Sam go dłuższy czas używam i polecam:
    Eraser
    mi przypadł go gustu bo usuwa nawet używane procesy czy uruchomione programy bez pytania o to czy może win :)

pozdrawiam
  • #4 6631610
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    Co stoi na przeszkodzie napisać banalny skrypt w 3 linijkach i dodać go do Windowsowego harmonogramu zadań?
REKLAMA