logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nieznane urządzenie w Menedżerz urządzeń pod Windows XP

ryszard_chmiel 10 Cze 2009 14:10 2143 1
REKLAMA
  • #1 6638840
    ryszard_chmiel
    Poziom 10  
    Mam problem z laptopem Toshiba Satelitte A100-785 zakupiony był z Windowsem Vista - niestety ten system mi nie odpowiada, dokupiłem Windows XP Home Edition PL (płytka/książeczka/licencja z numerem seryjnym) i niestety od kilku dni męczę się z instalacją systemu XP na tym laptopie. Pościągałem wszystkie dostępne sterowniki ze strony toshiba.pl oraz toshiba.com i niestety w menedżerze urządzeń jest ?-nieznane urządzenie. Po kliknięciu na właściwości tego nieznanego urządzenia jest opis "na system zgodny z Microsoft ACPI" po poszukiwaniach na rożnych forum okazuje się, że najprawdopodobniej jest potrzebny sterownik do Power Management. I tu pojawia się problem do tego modelu laptopa nie ma ma takiego sterownika jest do innych wersji tego laptopa ale akurat do modelu A100 nie ma. Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał. Będę wdzięczny z pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 6638900
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    Do chipsetu też sterowniki zainstalowałeś? Podaj identyfikator sprzętowy tego "nieznanego urządzenia". Opis jak go odczytać, w dziale FAQ.
REKLAMA