Posiadam kabel na OBD2 -> USB. Jakim programem mogę dokonać adaptacji przepustnicy oprócz VAG-COM ? (sam. AUDI A3 1.6L AKL 97r) Proszę o pomoc jak tego dokonać
mówisz serio czy się ze mnie nabijasz? wyciągnąłem przepustnicę do czyszczenia i po założeniu obroty skaczą jak cholera. Chciałem dokonać adaptacji VAG'iem ale nie łączy się z silnikiem. Mam też VAG'a PL i VWTool które się łączą z silnikiem ale nie wiem jak w tych programach tego dokonać :/
✨ Posiadacz Audi A3 1.6L AKL z 1997 roku poszukuje alternatywnego programu do adaptacji przepustnicy przez kabel OBD2-USB, gdyż standardowy VAG-COM nie łączy się z silnikiem. W dyskusji pojawiła się sugestia użycia programu "throttle adjuster ver. 1.02" lub nowszej wersji 2.07, który umożliwia adaptację przepustnicy oraz modyfikację parametrów silnika (CFF - chiptuning for free). Udostępniono również linki do stron z instrukcjami adaptacji przepustnicy za pomocą VAG-COM, jednak autor potrzebuje rozwiązania działającego bez tego oprogramowania. Wskazano także alternatywne źródła i programy, które mogą współpracować z silnikiem Audi, ale brak jest jednoznacznej instrukcji obsługi tych narzędzi. Ostatecznie zasugerowano konsultację z mechanikiem w przypadku trudności z samodzielną adaptacją. Wygenerowane przez model językowy.