logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy interfejs ELM 327 z adapterem OBD2-10 pin zadziała w Opel Astra F 1994?

rudyadam 13 Cze 2009 23:52 6263 6
REKLAMA
  • #1 6652945
    rudyadam
    Poziom 10  
    Witam
    mam problem z zakupem Interfejsu diagnostycznego do opla astry f 1994r złącze jest 10 pinowe, znalazłam na alegro coś takiego linkAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    jest tam złącze 16-pinowe OBD2, tu mam problem czy po zakupie tego Interfejsu i zakupie tego adapteraAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    będę mógł się komunikować z astro z 94r bez problemu czy są jakieś przeszkody. :?: :?::| proszę o podpowiedz.
  • REKLAMA
  • #2 6652956
    tocka
    Poziom 24  
    Ocena: 199
    Szczerze wątpię aby ten interfejs połączył się z twoim oplem.
    Proponowałbym coś typowego pod opla i przejściówkę.
    Ale najbardziej pewne w tym roczniku jest odczytanie kodów z kontrolki silnika.
  • REKLAMA
  • #3 6652990
    rudyadam
    Poziom 10  
    Witam Tocka

a nie mógł byś mi polecić jakiegoś Interfejs który by działał z tą astro w pełni dobrze
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 6652995
    rudyadam
    Poziom 10  
    silnik 1.4
  • #7 6653011
    rudyadam
    Poziom 10  
    a masz może jakiś link aby go zakupić i lepiej jak by miał złącze na usb bo com nie posiadam

Dodano po 7 [minuty]:

Dzieki za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem kompatybilności interfejsu diagnostycznego ELM 327 z adapterem OBD2-10 pin do Opla Astry F z 1994 roku, który posiada 10-pinowe złącze diagnostyczne. Użytkownik zastanawia się, czy zakup interfejsu ELM 327 z 16-pinowym złączem OBD2 wraz z adapterem na 10-pinowe złącze Opla umożliwi prawidłową komunikację z pojazdem. Odpowiedzi wskazują, że ELM 327 prawdopodobnie nie połączy się poprawnie z tym modelem Opla. Zalecane jest użycie dedykowanego interfejsu pod Opla, najlepiej z przejściówką. Najbardziej niezawodnym i ekonomicznym rozwiązaniem dla Astry F z silnikiem 1.4 jest użycie Opelscanera, który umożliwia pełną diagnostykę. Wskazano również preferencję wersji z interfejsem USB zamiast COM, ze względu na dostępność portów w komputerze użytkownika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA