logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Automatyczne pobieranie i przetwarzanie MMS na komputerze – integracja z bazą danych

szpila_forever 17 Cze 2009 16:14 1758 3
REKLAMA
  • #1 6668218
    szpila_forever
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Witam.

Otóż stanąłem przed problemem przetwarzania MMSów przez komputer.

'Problem przedstawia się nastepuąco:
    Komputer po przysłaniu MMSa powinien go sobie "zassać" do bazy danych.
    Powinno się to odbywać w miarę szybko poniewarz tych wiadomości będzie sporo.

W zasadzie znalazłem dwie możliwości rozwiązania w/w.

1) podłączam telefon kablem do komputer i ściągam MMSa po tym jak on już przybędzie..
    Tu rodzi się pytanie: czy ktoś z Was mógłby się podzielić informacjami jak to zrobić?

2) ściągam MMSa bezpośrednio przez sieć. Tak jak jest to zrobione np w Orange ( z tym że tu można obejrzeć wiadomość po zalogowaniu się do serwisu klientów)

Tu pojawia się moje drugie pytanie : Gdzie szukać informacji na temat jakiegoś MMSowego gateway'a - analogicznego do wysyłek masowych sms'ów

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 6668348
    Jovik
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Cytat:
    Gdzie szukać informacji na temat jakiegoś MMSowego gateway'a - analogicznego do wysyłek masowych sms'ów

1. Szukać na Google'ach

2. Analogiczny? Że darmowy? Wątpię... Kiedyś znalazłem taki patent, ale żeby pobrać "MMSa" trzeba było go sobie ściągnąć, czyli zapłacić...

Czy ten projekt ma działać w pełni automatycznie?
  • REKLAMA
  • #3 6669073
    szpila_forever
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Dzięki za odpowiedź.
    W googlach szukam cały czas równolegle.

tak całość ma być automatyczne.
    Kluczowe jet jednak odbieranie MMSów ( wysyłąnie jest niekonieczne).
    A jeśli chodzi o koszt to to nie musi być freware

pozdrawiam
  • #4 6673592
    Jovik
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Jeszcze jedno pytanie - musisz pobierać MMSa z komórki? Czy też możesz korzystać z modułów GSM i rozwiązań i-netowych?

Twój problem jest dość popularny on-line. Poczytaj to może któreś z gotowych rozwiązań Ci przypasi:
    geocities
    amazon
REKLAMA