logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdalnie oglądać obraz z 5 kamer w firmie przez Neostradę?

Sja08 17 Cze 2009 16:30 1601 2
  • #1 6668271
    Sja08
    Poziom 13  
    Ocena: 58
    Witam, mam pytanko. Mam małą firmę z ojcem i by podnieść bezpieczeństwo chcemy zamontować tam 5 kamer. Lecz chciałbym by w domu to jest 25 km dalej, można było aktualnie oglądać na monitorze komputera co się dzieje we firmie. We firmie jest Neostrada, ruter, switch i komputer. W domu również Neostrada i komputer. Co muszę dokupić oraz jak to podłączyć i ustawić? Ktoś pomoże? Mile widziany kontakt gg 8*****8

Kolega zapytał na Forum i tu proszę oczekiwać na odpowiedź.
    Gusioo.
  • #2 6668534
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Na dobrą sprawę zależy jeszcze jak często chcecie podglądać to i owo, i czy archiwizować zdjęcia/filmy. Jest kilka rozwiązań. Najprostszym będzie skonfigurowanie routingu portów w miejscu pracy i wchodzenie prezz interfejs webowy. Można ewentualnie zaopatrzyć się w odpowiedni program do podglądu. A dokładniejszy model kamer?
  • #3 6668588
    Sja08
    Poziom 13  
    Ocena: 58
    Co do kamer to jeszcze nie mamy wybranych, ale takie co w nocy filmują bez oświetlenia bo to ma filmować obejście naszej firmy. Wiec jak znasz coś dobrego to podaj jakieś propozycje. Co do ustawień to też zbytnio nie wiem jak bo sąsiad co to podłączał jest zagranicą i nie mamy z nim już kontaktu. Nagrywarka niech jest we firmie a w domu to jak się da to żeby można było w każdej chili zobaczyć co się dzieje bez względu na czas oglądania.
REKLAMA