logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przesłać obraz z tunera satelitarnego do komputera?

JonyP 25 Cze 2009 18:21 2964 6
REKLAMA
  • #1 6702619
    JonyP
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mam taki pomysł nie wiem czy jest możliwy do zrealizowania

można połączyć tunerek do kompa żeby można oglądać satelitę na ekranie komputera ? Dzwięk można przesłać wejściem liniowym a obraz??
  • REKLAMA
  • #2 6702630
    kajron
    Poziom 29  
    Ocena: 159
    Wystarczy karta telewizyjna w kompie
  • REKLAMA
  • #3 6702653
    JonyP
    Poziom 11  
    Własnie chodzi o to że nie chce nic kupywać a pozatym mam komp gdzie już nie mam wejść PCI

A tak przy okazji

Zna ktoś jakiś kanał on-line żeby były filmy w języku angielskim np:

-True movies crime
    głupowatych programów z niby darmową telewizją jest duza ale jakoś nie zawsze działają
  • REKLAMA
  • #4 6702828
    powerm
    Poziom 23  
    Ocena: 43
    No są tunery TV na USB, ale co ty faktycznie chcesz robić?
    Oglądać TV przy pomocy komputera a może używać monitora komputerowego do oglądania TV (pecet wyłączony) bo to zupełnie inne rzeczy.
  • REKLAMA
  • #5 6702936
    JonyP
    Poziom 11  
    Noooo taki wypasik jak zrobienia z monitora ekranu mi sie nie śnił (a można)???? trochę prądu bym zaostrzędził no i komp by nie musiał chodzić....

Chodzi mi o podłaczenie tunera do komputera i oglądanie na nim filmów z satelity na ekranie monitora (Żonka się złości że oglądam często filmy anglojęzyczne) a tak puszczam przez komp i święty spokoj a żona ogląda sobie TV polskie
  • #7 6703029
    JonyP
    Poziom 11  
    Nie ma być ten sam
    nawet satelitę odłączę od tv jak będzie trzeba

ważne żeby tener przesyłał sygnał do komputera a komputer wyswietlał mi to namonitorze (fajna sprawa bo nawet mógłbym(chyba) nagrać audycję na dysku ) coś pisałeś o połączenie przez usb?? jest to możliwe gdzies na forum tez to wyczytałem

A to co mi podałeś fajna sprawa ale (kasy brak na co kolwiek) kryzys !!!!!

mam to co mam najwyżej jakiś kabelek usb + oprogramowanie i to by wystarczyło do mojego szcześcia :D

Proszę poprawić pisownię w swoich postach w przeciwnym wypadku temat znajdzie się w koszu.
    Regulamin p. 8,2 i 15 - GKVIDEO

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość przesłania obrazu z tunera satelitarnego do komputera, aby oglądać sygnał satelitarny na monitorze PC. Propozycje odpowiedzi wskazują, że do tego celu potrzebna jest karta telewizyjna w komputerze lub tuner TV na USB, które umożliwiają odbiór i wyświetlanie sygnału satelitarnego na ekranie komputera. Autor dyskusji zaznacza, że nie chce kupować dodatkowego sprzętu ani nie ma wolnych wejść PCI w komputerze. Poruszono też temat zewnętrznego tunera TV, który może zamienić monitor w telewizor, jednak wymaga to zakupu urządzenia. Wspomniano o możliwości nagrywania audycji na dysk komputera przy użyciu tunera USB i odpowiedniego oprogramowania. Dyskusja podkreśla różnicę między oglądaniem TV na komputerze a używaniem monitora jako telewizora bez udziału PC. Wskazano, że do przesłania dźwięku można użyć wejścia liniowego, natomiast obraz wymaga dedykowanego tunera lub karty TV.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA