logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AudioLab vs Denon, Yamaha, Technics - porównanie jakości sprzętu audio

EpSoNDX 29 Cze 2009 15:05 2816 4
REKLAMA
  • #1 6717945
    EpSoNDX
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    tak jak w temacie co sądzicie o tej firmie, jaki prezentuje poziom? Jak wychodzi gdy porównamy do niej firmę Denon Yamaha Technics?
  • REKLAMA
  • #2 6719758
    alecsandrus
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Witam z mojej strony na temat firmy AudioLab mogę powiedzieć że przez ostatnie lata spędzone w technikum oraz zawładnięcia sprzętu szkolnego z tejże właśnie firmy to przyznam, że jak na mój gust poziom jak również jakość owego sprzętu była jak na wielkość sali gimnastycznej gdzie odbywały sie wszystkie uroczystości szkolne które trzeba było nagłośnić zadowalająca. Z tego co wyszukałem w sieci to sprzęt tej firmy też do tanich nie należy więc jednym słowem powiem że w stosunku jakość do ceny jest ten stosunek wyrównany przynajmniej przez 3 lata spędzonych przy tym sprzęcie odnoszę takie a nie inne wrażenie, mam nadzieję że kolejne osoby które będą się wypowiadać na temat sprzętu tej firmy na pewno poprą moją wypowiedź.

Pozdrawiam

ps. na szybko znalazłem stronkę opisującą sprzęt AudioLab'a AUDIOLAB
  • REKLAMA
  • #3 6722409
    przemo-lukas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 144
    O sprzęcie z wysp pisał bym raczej w samych superlatywach (nie ważne czy produkcję przeniesiono do Chin czy nie :D ), firma ma swoich zagorzałych zarówno zwolenników jak i przeciwników. Zresztą to samo tyczy się i innych producentów. Ja należę do tych pierwszych. A który z elementów tego zacnego producenta Ciebie interesuje?
    Ps.
    Jakoś nie spotkałem się z końcówkami mocy/wzmacniaczami tego producenta, dedykowanymi do "sal gimnastycznych". :idea:
  • REKLAMA
  • #4 6725792
    EpSoNDX
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    dokładnie ten model wzmacniacza ''Audiolab 8000SE''
  • #5 6726212
    przemo-lukas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 144
    Uwaga! Brak pilota. :D
    Świetny wzmacniacz, dość szczegółowy, bez "wodotrysków" gra poprawnie, świetna scena, do muzyki "żywej" świetna propozycja za taką cenę. Miał problem z moją konstrukcją 2.5 drożną (na peerlessach 180exc) ale są to dość "trudne" głośniki. Z usherami na 8945 powinien stanowić wyśmienity duet, mam kolegę, który zachwyca się grą z b&w zerii 600 (dwu drożna konstrukcja, modelu nie pamiętam ale mogę dopytać).

EpSoNDX napisał:
    ...Jak wychodzi gdy porównamy do niej firmę Denon Yamaha Technics?

"Wychodzi" słabiutko. Konkurencja. :D Oczywiście porównując modele w danej klasie cenowej (nie cierpię tego określenia). Denon 700-tka - brak słów, YAMAHA A-S700 pomimo, że gra poprawnie, to nie powala na kolana. Porównywał bym raczej do innych budżetowych wzmacniaczy, NAD, CAMBRIDGE AUDIO, ROTEL, MARANTZ.
    A jakie kolego posiadasz kolumny głosnikowe, ewentualnie jakie chodzą Ci po głowie. Jak duże pomieszczenie i jaki gatunek muzyczny preferujesz?
REKLAMA