logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Model 710 - Błąd PAPER/DOC JAM bez widocznego zacięcia papieru

Mario83 22 Maj 2004 21:58 1380 6
REKLAMA
  • #1 654744
    Mario83
    Poziom 13  
    Mam problem z w/w drukarką, a mianowicie po właczeniu przez chwile sie czysci, cos tam przewija , a później wyświetla konunikat PAPER/DOC JAM. CLEAR PAPER AND PRESS OFF/ON.
    Z tego co sie orientuje to chodzi oto że drukarka zatrzasneła papier i nie moze go usunąć. Z tym ze w środku nic nie ma. Wydaje mi sie ze to którys z czujników daje błedne informacje, ale który i gdzie on sie znajduje to nie mam zielonego pojecia.
    Z góry dzieki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 655126
    mcciuciek
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    najprawdopodobniej zwiesił się czujnik papieru - jak otwożysz tą tylną klapke gdzie usówa się zacięty papier powinno go być widać czarny plastikowy
  • REKLAMA
  • #3 656687
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Mario83 napisał:
    Mam problem z w/w drukarką, a mianowicie po właczeniu przez chwile się czysci, cos tam przewija , a później wyświetla konunikat PAPER/DOC JAM. CLEAR PAPER AND PRESS OFF/ON.
    Z tego co się orientuje to chodzi oto że drukarka zatrzasneła papier i nie moze go usunąć. Z tym ze w środku nic nie ma. Wydaje mi się ze to którys z czujników daje błedne informacje, ale który i gdzie on się znajduje to nie mam zielonego pojecia.
    Z góry dzieki za pomoc.

a taki komunikat to sie sam na komputerze wyświetla czy przy prubie wydruku... poza tym jak sie drukują testy wewnętrzne drukarki??

pozdrawiam
  • #4 721477
    Mario83
    Poziom 13  
    Komunikat ten wyswietla sie na wbudowanym wyswietlaczu LCD. a testy nie wykonuja sie, poniewarz dukarka reaguje tylko na nacisniecie przycisku ON\OFF. Przy kazdym innym wydaje krótki sygnał.
  • REKLAMA
  • #5 722128
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    hm to chyba Cie nie zrozumiałem.. miałem na myśli drukakę HP DeskJet 710??? o tym rozmawiamy? Wydaje mi się że nie.. możesz podać dokładny typ printera??
  • #6 727081
    konradx
    Poziom 18  
    Ocena: 73
    Pewnie że to nie dj 710. Jaką masz dokładnie tą drukarke??? Przecież HP dj 710 nie ma wbudowanego panelu LCD!!!!
  • REKLAMA
  • #7 896409
    Mario83
    Poziom 13  
    To jest HP OfficeJet 710. Dałem ja do serwisu, ale gostek powiedział ze padła elektronika i ze nie opłaci sie tego naprawiac.
    Dzieki za pomoc.

Pozd...

Podsumowanie tematu

✨ Drukarka HP OfficeJet 710 wyświetla błąd PAPER/DOC JAM mimo braku widocznego zacięcia papieru. Po włączeniu urządzenie wykonuje krótkie czyszczenie i przewijanie, następnie pojawia się komunikat o zacięciu i konieczności wyczyszczenia papieru oraz ponownego włączenia drukarki. Testy wewnętrzne nie są wykonywane, a drukarka reaguje tylko na przycisk ON/OFF. Podejrzenie padło na uszkodzony lub zablokowany czujnik papieru, prawdopodobnie znajdujący się przy tylnej klapce do usuwania zacięć. Dyskusja wykluczyła model DeskJet 710, potwierdzając, że chodzi o OfficeJet 710, który posiada wbudowany panel LCD. Ostatecznie urządzenie zostało oddane do serwisu, gdzie stwierdzono uszkodzenie elektroniki, co czyni naprawę nieopłacalną.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA