logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Nokii 3310c za pomocą programu?

emilek15 07 Lip 2009 11:16 3266 6
REKLAMA
  • #1 6747956
    emilek15
    Poziom 9  
    Witam . jestem nowy wiec prosze o wyrozumiałość . Moja znajoma poprosila mnie o zdjęcie simlocka z Nokii 3310c. Moze wiecie czy da sie zdjąc go przez jakis program ? jesli tak to przez jaki ? z góry dziekuje :)

Prosze poprawic temat

Mod poochone
  • REKLAMA
  • #2 6747992
    A_r_K
    Poziom 29  
    Ocena: 24
    Masz jakiś sprzęt (box) ?
  • REKLAMA
  • #3 6748005
    emilek15
    Poziom 9  
    jesli chodzi o kabel usb badz cos w tym stylu to niestety nie posiadam :(
  • REKLAMA
  • #4 6748120
    A_r_K
    Poziom 29  
    Ocena: 24
    Czy to jest na pewno 3310c ? jak możesz to podaj type tej noki. Znajdziesz na naklejce pod bateria
  • #5 6748210
    gsmangel
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 10
    Myślę, że chodzi jednak o 3110c. Simlocka spróbuj wydłubać śrubokrętem hehe. Jak nie pomoże to oddaj do komisu to ci zrobią za jakieś 20 do 30 złotych na poczekaniu.

Dodano po 11 [minuty]:

A box to taka mała puszka do której podlącza się telefon na kablu rj45.
  • REKLAMA
  • #6 6748608
    emilek15
    Poziom 9  
    pytalem to simlock kosztuje od 100 zl do 150 do takiej nokii

Dodano po 1 [minuty]:

napisalem ze jestem nowy wiec prosze bez zadnych glupich komentarzy . moze koledzy ww tak usuwali simlocka ich wiejskim stylem ale nie ja
  • #7 6748636
    archi3
    Poziom 31  
    Ocena: 101
    hehe facet zglosil mnie do moderatora za wysmiewanie sie... Ale jak Ty nie wiesz co chcesz zrobic. Kto CI powiedzial za simlocka ta cene? NIE WIERZE ZE JAKIS NORMALNY SERWIS sciagniecie simlocka od prawie roku z tego modelu to 30 max 40zl. Simlocki z tego modelu od zawsze zdejmowalo sie przez box (jaf mtbox cyclone universal box itp itd) a ty nawet nie wiesz co to i nie masz zielonego pojecia jak tego uzywac... To tak jakbys na forum prawniczym zapytal co tj akt prawny...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość zdjęcia simlocka z telefonu Nokia 3310c za pomocą programu. W odpowiedziach pojawia się sugestia, że simlocki w tym modelu usuwa się przy pomocy specjalistycznych urządzeń typu box (np. JAF, MTBox, Cyclone, Universal Box), które podłącza się do telefonu kablem RJ45. Brak posiadania kabla USB lub boxa ogranicza możliwość samodzielnego zdjęcia blokady. Pojawiła się też sugestia, że model mógł być błędnie podany i chodzi o Nokia 3110c. Koszt zdjęcia simlocka w serwisie jest szacowany na około 30-40 zł, a nie 100-150 zł, jak podano w pytaniu. Próby usunięcia simlocka "wiejskią metodą" (np. śrubokrętem) są traktowane jako żart. Podsumowując, zdjęcie simlocka z Nokii 3310c wymaga użycia boxa i odpowiedniego oprogramowania, a bez sprzętu jest to trudne do wykonania samodzielnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA