logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

podlaczenie s-video (7pin) do scart TV potrzebna rada

crap 07 Lip 2009 20:43 1544 3
REKLAMA
  • #1 6750228
    crap
    Poziom 10  
    Witam tak jak w temacie potrzebuje odpowiedniej rady dotyczącej tego połączenia. Mam przejściówkę z s-video 7pin na rca czyli z trzema końcówkami cinch (czerwona, niebieska, zielona) oczywiście nie wiem do czego służą gdyż niema wzmianki w opisie karty co to jest... Ale chodzi o to żeby podłączyć to z scart w TV próbowałem już 2 metody i nie działają... przemieniałem kable, włączałem, wyłączałem TV, zmieniałem rozdzielczości i nic... czy ktoś może opisać jak to powinno się podłączyć żeby działało?
    Moja karta to Asus Ati HD(AH) 3650 a tv to Panasonic nie pamiętam modelu (telewizor projektorowy).
    Bardzo proszę o pomoc i porady sprawdzonych "kombinacji"
    Z góry dziękuje i pozdrawiam ;]
  • REKLAMA
  • #2 6750816
    FAZEREREK
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    Witam niestety nie podłączysz tego do wejścia scart w tv przez te kable leci sygnał (RGB)
  • REKLAMA
  • #3 6750987
    maciusd
    Poziom 2  
    Idź do sklepu i kup coś w ten deseń:

....item670724299_adapter_euro_scart_chinch_rca_dwukierunkowy.html

Nie wstawiamy linków do Allegro - reg. p. 10.11 [mat_ed]

U mnie działa.
  • #4 6755603
    crap
    Poziom 10  
    przejściówka do kupienia ok ale mi chodzi o zrobienie jej samemu gdzieś na jakiejś stronie czytałem jak ja się robi i próbowałem ale nie działała wiec chodzi mi o to żeby odpisał ktoś kto już ja zrobił i wie ze działa i o jakiś schemat... na Googlach są tylko te dwa sposoby połączenia ale niema rozpiski z tego 7 pin który pin do czego służy... jeżeli ktoś wie to tez proszę o odpowiedz. Wiem ze to można podłączyć bo jakby nie patrzeć 7pin to tez 4pi z dodatkowa końcówka czyli zwykle s-video wiec musi się dać to połączyć...
    pozdrawiam
REKLAMA