logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem MC835FM - poszukuję zgranego EEPROM-u, brak kopii zapasowej

pawelrtv 24 Maj 2004 03:46 864 6
REKLAMA
  • #1 656532
    pawelrtv
    Poziom 11  
    :cry:
    witam czy ma ktoś sciągnietego eeproma z sagem mc835 fm
    przypadkowo niezrobiłem kopi zapasowej i teraz niechce nic ruszyc
    przeszukałem prawie całą siec i nic niema naten temat
    jak ktoś ma taki śćiągnięty eeprom to prosze o przesłanie

lub o info

paweł s.
    e-mail: jpl(_at_)simplusnet.pl
  • REKLAMA
  • #2 657229
    Robgie
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    co to znaczy nie chce ruszyc nie wlacza sie czy co dokladnie??
  • REKLAMA
  • #3 658153
    pawelrtv
    Poziom 11  
    niechce wejsc menu i nic wiecej bo eeprom
    skasowałem
  • REKLAMA
  • #4 658794
    Robgie
    Poziom 27  
    mam jakies dwa biny ale maja tylko 1.78kb i nie wiem, czy to wystarczy.ale fon ci sie wlacza?? jaki masz imei??
  • #5 659093
    pawelrtv
    Poziom 11  
    imei niemoge odczytac bo po włączeniu pokazujie sie
    invalid eeprom
    bo jest pusty bym bardzo prosił o jakis bin do tego modelu
    e-mail: jpl(_at_)simplusnet.pl
  • #6 659101
    Robgie
    Poziom 27  
    cos mi sie zdaje ze to nie jest pusty eprom bo by ci nie ruszyl.Ja bym zrobil taki stara andromeda dosowa do sagana i zalozyc spowrotem simlocka i wtedy dopiero zdjac smoka kodem.A samo wgranie epromu nie naprawi co go.Ale gdybym mial go w reku moglbym si epobawic a tak to moge tylko gdybac co moze pomoc.sprobuj daj znac co wyszlo ja poszukam epka
  • REKLAMA
  • #7 659114
    pawelrtv
    Poziom 11  
    napisze co zrobiłem dokładnie:
    wylutowałem eeprom z telefonu potem go wrzuciłem na programator i odczytałem jego zawartosc
    i potem urochomiłem program pony prog tylko rze dałem vrite zamiast read i wszystko poleciało
    jeszcze sprubuje tym pogramem spod dosu posiadam taki program

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Sagem MC835FM, w którym przypadkowo skasowano zawartość EEPROM-u podczas programowania, co uniemożliwia uruchomienie menu i odczyt IMEI. Telefon włącza się, ale wyświetla komunikat "invalid eeprom". Próby znalezienia gotowego pliku EEPROM (bin) dla tego modelu w sieci nie przyniosły rezultatów. Jeden z użytkowników posiada pliki binarne o rozmiarze 1,78 KB, ale nie jest pewien ich przydatności. Sugerowano użycie programu DOS-owego Andromeda do przywrócenia SIM-locka i ponownego wgrania EEPROM-u, jednak samo wgranie pliku EEPROM może nie rozwiązać problemu. Autor potwierdził, że EEPROM został wylutowany, odczytany programatorem, a następnie błędnie nadpisany (write zamiast read) w programie PonyProg, co spowodowało utratę danych. Planowane są dalsze próby z programem DOS-owym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA