logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood dtf2 przywracanie do oryginalnego oprogramowania

federalny 08 Lip 2009 18:11 2925 5
REKLAMA
  • #1 6754967
    federalny
    Poziom 11  
    Ocena: 96
    Witam kupiłem kenwood dtf2 z jakimś dziwnym oprogramowaniem. Chcę go przywrócić do oryginalnego, gdyż mam kartę cyfry+ i jest to dekoder na drugim telewizorze i wówczas przekładałbym tylko kartę. Robiłem wg opisu https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1256737.html i działa ale nie znajduje programów z cyfry tylko 999 kanałów innych jest tylko 1 i polonia potem nic i od 500 kanału jakiś inne kanały nie z cyfry.
  • REKLAMA
  • #2 6755333
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    Prosta odpowiedź-cyfra nie wysyła już aktualizacji oprogramowania do mediasatów.
    W tym wypadku brak masz szybkiego wyszukiwania.
    Musisz odpiąć wtyczkę od anteny włączyć wyszukiwanie kanałów i poczekać aż pasek dojdzie do 75% wtedy podepnij wtyczkę i czekaj do końca.
    Powinien załadować kilka programów z cyfry,ustaw go na TVP-1 i los szczęścia może jeszcze coś przejmie.
  • REKLAMA
  • #3 6756394
    federalny
    Poziom 11  
    Jest jeszcze takie coś, że przy wejściu do meni tunera mam:
    Canal+ 1 oraz Canal +2.
    W uprawnieniach odbioru też są oba z różnymi datami 21.05.92 a drugi 20.09.09. Może soft jest jakis nieprawidłowy oraz jeszcze wiesza się przy przeskakiwaniu po programach?
  • REKLAMA
  • #4 6756623
    dzac4
    Poziom 36  
    Ocena: 229
    Co do twego opisu wszystko jest ok.
    Brak tylko nowego oprogramowania którego dekoder nie przejoł z nieba.
    Ustaw na TVP-1 i czekaj najlepiej w wekend może się uda.
    Innej możliwoci nie ma.
  • REKLAMA
  • #5 6757428
    ziomek2916
    Poziom 13  
    raczej sie nie uda ściągnąć z nieba oprogramowanie jedyna rada wgrać jtagiem oryginalny soft z szybkim wyszukiwaniem , wyszukać listę kanałów i oglądać

sprawdzony pliczek do wgrania
    Załączniki:
    • DTF2 ORG.SZYBKIE WYSZUKIWANIE.rar (2.65 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 6779782
    federalny
    Poziom 11  
    Kenwood pracuje poprawnie, tylko lista programów jest rozwalona. Mam na 1 kanale TVP1, następnie nic i na 4kanale jest TV Polonia i długo nic dopiero na 500 kanale jakiś program. Na 994kanale znalazłem Canal+. Ogólnie na kanałach od 500 do 999 są porozrzucane wszystkie kanały cyfry co mam dostępne z karty. Sadzę, że teraz potrzebna mi jest jakaś nowa dobra lista kanałów którą mogę wgrać kablem COM i LTP oraz programy CodeUpdate i PTC Launchera jak na tej instrukcji http://priv.twoje-sudety.pl/~kentech/patchowanie20.htm . Więc kolejna prośba może ktoś ma taka oryginalną listę do cyfry+ i podzieli się nią.
REKLAMA