logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić pasmo UHF na VHF w VCR Sony SLV-SE220 z importu z GB?

AndrzejM 20 Gru 2002 16:01 2178 4
REKLAMA
  • #1 68427
    AndrzejM
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Trafił mi się taki do przenicowania fonii tunera, co nie było żadnym problemem, ale teraz zaczęły się schody bo jest to prywatny import z GB i oczywiście jest tylko pasmo UHF. Domyślam się że można to zmienić w opcjach serwisowych, których nie znam. Czy ktoś wie gdzie to znaleźć?
  • REKLAMA
  • #2 68430
    Limi
    Poziom 18  
    Ocena: 18
    Opcje i głowica pełnozakresowa.
  • REKLAMA
  • #3 68431
    DWAserwis
    Poziom 29  
    Ocena: 51
    Ale najpierw wsazić nową głowicę pełnozakresową, potem kilkanaście zworek i innych drobnych elementów.
  • REKLAMA
  • #4 68444
    AndrzejM
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Za takie rady bardzo dziękuję, ale taki tuman to ja chyba nie jestem. Jeżeli proszę o kody serwisowe to chodzi mi o kody serwisowe. Głowica jest pełnozakresowa i było to pierwsze co sprawdziłem, poza tym głowica jest zintegrowana z p.cz. i modulatorem i jej koszt jest pewnie bliski kosztowi całego magnetowidu, więc pewnie magnetowid zostałby playerem.
  • #5 68739
    DWAserwis
    Poziom 29  
    Ocena: 51
    Niestety nieznam i niemam nic do SLV-SE220 , ale w SLV-E220 trzeba bylo zmienić głowice i zawartość eproma i kilka zwor.
    W modelach od SLV-SE10 do SLV-SE100 zmiana systemu i odbieranych kanałów odbywała się w menu urzytkownika i jest to opisane w instrukcji obsługi.
    Dołanczam niby opcje serwisowe które są w serwisówkach wspomnianych przezemnie.
    Załączniki:
    • SLV-SE100.pdf (26.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • slv-e220.pdf (45.7 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA