logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon FAX B160 - nieprawidłowe działanie rolek i zacięcia papieru podczas kopiowania

pmb 12 Lip 2009 20:14 1172 3
REKLAMA
  • #1 6770506
    pmb
    Poziom 11  
    Witam

,,Mam taki problem Po włączeniu faxu rolki pobierania ustawią się ok Udaje się zrobić 1 kopię Przy drugiej zaczyna wariować Rolki potrafią się żle ustawić , potrafi wyrzucić wszystkie kartki , zacząć drukować od środka za każdym razem inaczej Nie zawsze też wyjdzie ta 1 kopia potrafi też pokazać zacięcie po przepuszczeniu papieru Jeżeli odczekamy dłuższy czas bez zasilania uda się nieraz uzyskać 1 kopie. Może ktoś miał podobną sytuacje, czy to może być elektronika , mechanizm podawania jest ustawiony ok , czujniki też są ok ,,

Był taki temat z 02.03.2005 założony przez : cezar 80

Mineły już 4 lata a problem jak był wtedy w tych faxach to pojawia się
    nadal .
    Może ktoś po tylu latach ma już jednoznaczną podpowiedz ,
    co jest grane ?

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 6771923
    Janusz.P
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 224
    z doświadczenia w takich wypadkach wystarczy dobre wyczyszczenie mechanizmu z z resztek tuszu. Klei ci się to małe kółeczko "sprzęgiełko" odpowiedzialne za załączenie napędu papiueru. znajduje się ono tuż przy parkowaniu karetki po lewej stronie. Ponadto sprawdź znaczniki na kołach od układu pobierania papieru czy się nie przestawiły, wyczyść dobrze rolki poboru papieru i powinno działać. Niestety aby dobrać się do tego sprzęgiełka fax należy rozebrać w drobny mak
  • REKLAMA
  • #3 6773983
    pmb
    Poziom 11  
    Wiem o co chodzi .
    Parokrotnie już wymieniałem komplet , czyli wałek , sprzęgiełko oraz czujnik / z złomu / i pogało
    ale ciagle nie wiedziałem czy to sprzegło czy ten czujnik.
    Może ktoś ma nr tego sprzęgło bo nie wiem czy
    przemycie bedzie skuteczne a mam jeszcze parę tego typu faxów i wolałbym zamówić sobie nowe .
    Czy ktoś wie może jaka jest rola tego czujnika ?
  • #4 6774532
    Janusz.P
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 224
    nigdy jeszcze nie zakładałem nowego zawsze wyczyszczenie zespołu tego kółeczka pomagało

Dodano po 50 [sekundy]:

wałek i czujnik nie mają tu nic do rzeczy
REKLAMA