Witam, jestem posiadaczem innego Sharpa ale z tym samym problemem i mieszakam pod Warszawą, więc problem napewno nie należy po stronie emisji testowej w Śremie. Na poparcie moich słów przytoczę odpowiedź pani z infolinii Sharpa, że problem znają, zgłosiło go tylko 6 osób do tej pory, ale na razie jeszcze nie wiedzą co powoduje w ich niektórych modelach ten wadliwy odbiór cyfrowej telewizji naziemnej i prosiła o cierpliwość w oczekiwaniu na formalną na odpowiedź ponieważ polski oddział poinformował o tym centralę i czekają na jej odpowiedź. Dzisiaj ponownie ale już pisemnie firmie Sharp tę istotną dla mnie wadę, bo kupowa`lem nowoczesny i sprawny telewozor Sharp LC 32DH77E a nie uszkodzoną i ładnie wyglądającą zabawkę za 3200 zł (marzec 2009). I jeszcze jedno ostatnio namówiłem swojego o
Tatę na zakup LG 42LH7000 (bajka) i ten problem u niego nie istnieje, a więc z pewnością spzredali nam telewizory z wadliwie działającym cyfrowym tunerem MPGE-4. Według mnie sprawę należałoby na tyle nagłośnić żeby Sharpowi dodać wigoru w celu naprawienia tej sytuacji (w końcu kupujememy te drogie i `ładne zabaweczki nie tylko dla cienkiej eleganckiej obudowy) a utrata reputacji może zaboleć po spadku sprzedaży.
Pozdrawiam i proszę o formalny odzew do Sharpa wszystkich zainteresowanych (tylko 6 formalnych zg`loszeń!!!!) a może i do specjalistycznych mediów.