logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Google wyświetla opis Katalog SEO zamiast mojego Meta Description – jak to zmienić?

elektrodom 20 Lip 2009 13:20 2011 8
REKLAMA
  • #1 6800821
    elektrodom
    Poziom 20  
    Ocena: 31
    Witam. Mam swoją stronę internetową, którą chciałbym wynieść na wyżyny przeglądarek, w tym celu pododawałem jej adres do kilku serwisów SEO. Po kilku dniach jednak z przerażeniem zauważyłem, że w opisie witryny w Google nie pojawia się napisana przeze mnie treść Meta Description, a krótka treść: "Katalog SEO". Co mogę zrobić, by się pozbyć niechcianej treści??? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 6800834
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 6801143
    elektrodom
    Poziom 20  
    Ze wszystkich??? Jak to jest możliwe, skoro do swojej strony dodałem tylko linki, a nie skrypty???
  • REKLAMA
  • #4 6801870
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 6802756
    elektrodom
    Poziom 20  
    Na przykład? Najgorsze jest to, że nie do końca pamiętam, na jakich katalogach umieściłem stronę...
  • REKLAMA
  • #6 6804117
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 6804403
    elektrodom
    Poziom 20  
    Już dodałem wcześniej mapę witryny do googla, ale przetworzenie mapy trwa...
  • #8 6804704
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 7255888
    elektrodom
    Poziom 20  
    Problem już rozwiązałem pewnym skryptem, który znalazłem w pomocy Google.
    Skrypt to:
    <meta name="robots" content="NOODP">
    Znalazłem go na stronie: Link

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył nieprawidłowego opisu witryny w wynikach Google, gdzie zamiast własnego Meta Description pojawiał się tekst „Katalog SEO” po dodaniu strony do różnych katalogów SEO. Przyczyną było to, że Google indeksowało opis pobierany z katalogu, w którym umieszczono link do strony. Rozwiązaniem było usunięcie strony z tych katalogów i odczekanie na ponowną indeksację przez Google. Alternatywnie zastosowano metatag <meta name="robots" content="NOODP">, który uniemożliwia Google pobieranie opisu z katalogów ODP/DMOZ. Dodatkowo zalecano stosowanie legalnych i skutecznych metod SEO, takich jak budowanie linków na dużych forach, grupach dyskusyjnych oraz korzystanie z katalogów renomowanych portali (np. Onet, WP). Rekomendowano także tworzenie mapy witryny i korzystanie z Google Webmaster Tools w celu monitorowania indeksacji i widoczności strony.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA