logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radiomagnetofon Unitra ZRK RMS-404 - problem z podłączaniem głośników

Pablo44564 27 Lip 2009 20:49 3000 5
REKLAMA
  • #1 6828195
    Pablo44564
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam
    mam pytanie odnośnie radiomagnetofonu unitra zrk rms-404
    jakie głośniki można do niego podłączyć,i dlaczego jak się z boku wetknie kable głośnikowe i się je wyciągnie to traci się głos w głośnikach, jak się straci dźwięk to wtedy bardzo cichutko głośniki pykają i żeby znowu działały trzeba poruszać tymi wejściami,ale najczęściej to nic nie daje bo albo działa pierwszy głośnik albo drugi,dopiero kiedy go rozkręciłem i poskładałem zaczął działać, kiedy wetknąłem drugi raz te kable,żeby sprawdzić czy znowu tak będzie się działo,znowu się tak stało.
    Proszę o pomoc

Proszę poprawić temat i treść postu. Słowotok nie jest mile widzianą formą wypowiedzi.
    GM
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6828545
    jur1
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 273
    Te gniazda mają za zadanie doprowadzić sygnał do głośników zewnętrznych po włoźeniu wtyku głośnikowego i ten wtyk ma za zadanie odłączyć wewnętrzne głośniki. Włożenie czego innego do tego gniazda moźe spowodować jego uszkodzenie ,jak się sam przekonałeś. Jeśli dobrze pamiętam moc stopnia końcowego to nie więcej niź 2 x 5W
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 6828607
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 6829590
    Pablo44564
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    tak jur1 ,przecież wiem ale ja włożyłem wtyk głośnikowy [taki jaki trzeba]
    a jak go wyjąłem to już nie działało
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 6829845
    jur1
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 273
    Niestety te gniazda mają to do siebie że działają fatalnie , blaszka przełączająca głośniki jest cieńka i awaryjna, poza tym szybko się utlenia i nie łączy dlatego JAMES695 dobrze radzi choć nie zawsze to pomaga , wina tej delikatnej blaszki .
  • Pomocny post
    #6 6831231
    Książe Radziwił
    Poziom 21  
    Ocena: 40
    Dokładnie to wina tych gniazd , w ostateczności możesz te gniazda wylutowac , oczyścic blaszki , podgiąc lub kapnąc cyną żeby się stykały , miałem ten sam problem i oczyściłem te gniazda poodginałem i na jakiś czas pomogło.
REKLAMA