Chce zbudować programator wilem? Czy obsłuży on moja pamięć? Wiem ze obsługuje 24c16 ale czy 24w16 to nie jestem pewien. Proszę o rady.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamquiet napisał:Pamięć szeregową 24W16 zaprogramujesz za pomocą programatora JDM pod IC-Prog, jako 24C16, zobacz:Hmm generalnie to chodzi mi o to żeby zbudować tani i prosty programator..pewnie użyje go tylko raz właśnie do zaprogramowania mojej pamięci..może jeszcze kilka razy w przyszłości..dlatego chce zbudować go sam..żeby było tanio.
quiet napisał:Kupić możesz jakiegokolwiek, a przeważnie i tak należy go 'udoskonalić' (czyt. poprawić połączenia) by był zgodny z tym schematem:Na śmierć zapomniałem o JDMach. Hmm przemyślałem wszystko i stwierdziłem że lepiej takiego JDMa będzie kupić na allegro. Ceny ok 20-30zl. Czy moglibyście doradzić jakiś programator z allegro?
quiet napisał:Na podstawie fotek trudno to stwierdzić (nie widzę schematu ideowego). Ten pierwszy (z 5-cioma podstawkami DIL-8 - przerost formy nad treścią i jego cena) jest jakiś dziwny - wszak PIC16F84 (w obudowie DIL) jest układem o 18-nastu 'nogach'.