logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BLAUPUNKT RD4 jak rozkodować, zamiana na clarion DXZ379RMP

darekl27 09 Sie 2009 13:13 5038 4
REKLAMA
  • #1 6872938
    darekl27
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Witam wszystkich forumowiczów
    Mój problem jest dosyć złożony, niedawno zakupiłem Peugeota 307 z 2005 r w którym jest zamontowany fabryczny odbiornik blaupunkt rd4. Chodzi mi o to że chcę go wymienić na clarion DXZ379RMP. Niestety nie posiadam do oryginalnego radia kodu, numer seryjny jest zamazany. Chcąc sprzedać ten samochód bedę chciał założyć oyginalne radio spowrotem. Czy istnieją jakies domowe metody na rozwiązanie tego problemu???
    Dodatkowo czy radio Clarion będzie współpracowało z centralnym wyświetlaczem, czy będzie możliwe za jego pośrednictwem sterowanie funkcjami samochodu? W instrukcji do tego modelu jest napisane "OEM Remote ready". Czyli ponoć współpracuje.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 6873034
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1409
    Domowe sposoby nie istnieją , przypominam że obowiązuje tu w temacie regulamin forum.

A jeśli chodzi o drugą część pytania to też bezpośrednio działać nie będzie
  • REKLAMA
  • #3 6873352
    darekl27
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    A czy numer seryjny występuje tylko na obudowie? Cotrzeba zrobić aby działało?
  • REKLAMA
  • #4 6873537
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1409
    Numer występuje tylko na obudowie i powinien być i na naklejce i wytłoczony na chassis.

A co trzeba zrobić zanieść komuś kto się na tym zna , no chyba że ma kod wyłączony co też się trafia :arrow: wtedy działa bez niego od razu.

Sterowanie owszem ma , ale pod pilota w aucie podłączysz go tylko przez dodatkowy interfejs. :idea:
  • #5 6874184
    waldi58
    Poziom 24  
    Ocena: 252
    Podstawowa sprawa - radio RD4 w Peugeocie nie jest kodowane. jest to radio współpracujące z modułem BSI i wyświetlaczem po magistrali. Radio należy zalogować Vagiem do konkretnej instalacji bezpośrednio w danym samochodzie.
REKLAMA