logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć LCD w obudowie Logic Concept Q4 do płyty głównej?

lasic100 12 Sie 2009 13:25 2618 5
REKLAMA
  • #1 6884445
    lasic100
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    Witam,

kupiłem używaną obudowę, najprawdopodobniej jest to Logic Q4 (albo dokladnie logic concept q4, czarna)

Kupiłem głównie ze względu na LCD, niestety jest problem z jego podłączeniem,

po 1, na płycie głównej nie ma chyba tyle/takich "gniazd"
    po 2. Jak podłącznie kabelek POWER (na zdjęciu niżej), to żadnej reakcji, wiatraki poprzez rozgałęzienie od POWER też nie działają
    FOTO POWERa i kabelkow ktorych nie zdołałem podłączyć :

3. Jest też jakiś dziwny kabelek 3stykowy (chyba też od zasilania) ale mój zasilacz nie ma takiego kabla, a przejsciowki nie mogę znaleźć (czy wiecie gdzie ją można kupić ?)

FOTO:

Na razie działa mi Power, Reset i USB (z audio na razie tez cos nie idzie)

Pozdrawiam i będę wdzieczny za każdą pomoc.

PS. Linki do instrukcji obudowy i strony producenta:

http://www.logicconcept.pl/produkty/obudowy/wiecej.php?co=q4

http://www.logicconcept.pl/produkty/obudowy/instrukcja_0.php

Cytat:
    1 - podłączyć 20 stykową przejściówkę pomiędzy 20 stykowy wtyk zasilacza a gniazdko na płycie głównej, następnie podłączyć 3 stykowy wtyk do złącza zasilania panelu LCD

- tego tez szukam, nie wiecie gdzie cos takiego kupić i w jakiej cenie ?

Poprzedni uzytkownik (sprzedajacy) mowil ze nie musial miec zadnych dodatkowych kabli, miał płyte Asus K8N
  • REKLAMA
  • #2 6884484
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Co do tej wtyczki 3 pinowej, możesz przecież bolce wyciągnąć i włożyć do zwykłego molexa 4 pinowego. Z tego co widzę, to właśnie z takiego wychodzą te kable.
  • REKLAMA
  • #3 6884547
    lasic100
    Poziom 15  
    zapomniałem dodać, że moja płyta główna to: Gigabyte GA-EP31-DS3L

Z tą wtyczką, jak to zrobić najprościej ? Mam jednego molexa na stanie, pochodzi z zużytego wiatraczka, foto ponizej:

Jak podłączyć LCD w obudowie Logic Concept Q4 do płyty głównej? - mogę to wykorzystać ?
  • REKLAMA
  • #4 6884565
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Zwykłymi obcążkami zaciskasz na dole taki bolec we wtyczce i powinien bez problemu wyjść.
  • REKLAMA
  • #5 6884656
    lasic100
    Poziom 15  
    Sorry, ale nie wiem jak to zrobić, mozesz podesłać jakiś obrazek jak to dokladnie zrobić ? :)

Pozdrawiam
  • #6 6884804
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Jak podłączyć LCD w obudowie Logic Concept Q4 do płyty głównej? Jak podłączyć LCD w obudowie Logic Concept Q4 do płyty głównej?
    Wybacz jakość, ale gdzieś z pracy mi aparat wynieśli, więc musiałem z telefonu robić. Jak widzisz (o ile widzisz) na pierwszym zdjęciu już wypchnięte. Na drugim pokazane mniej więcej jak to robić. Łapiesz bolec jakimiś małymi kombinerkami i trzymając plastik druga ręką po prostu go wypychasz. Naprawdę nic trudnego.
REKLAMA