logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung P35 - uszkodzony wentylator jaki zamiennik?

MATEUSCH007 18 Sie 2009 11:03 1454 6
REKLAMA
  • #1 6905067
    MATEUSCH007
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam wszystkich, mam laptopa samsung p35. Ostatnio podczas czyszczenia go wyjalem wentylator (cala to jego puszke czy obudowe) no i niechcacy go uszkodzilem-spadl mi mlotek na niego i polamaly sie nozki mocujace go do tej obudowy. Jakos udalo mi sie go posklejac "na sztuke" ale gdy komputer wlaczylem, przez chwile chodzil dobrze, ale po chwili jego dzwiek przypominal wiertarke. Na allegro znalazlem tylko cale uklady chlodzenia, w astronomicznie wysokich cenach. Chcialem Was zapytac, czy do tego laptopa, wejdzie wiatrak od jakiegos innego notebooka, ale cena zeby nie byla tez jakas kosmiczna. Z gory dzieki. Pozdrawiam

Tytuł poprawiłem.
    mat_ed
  • REKLAMA
  • #2 6907883
    jarewa
    Poziom 35  
    Ocena: 527
    A wentylatorek nie ma numerku?

FAN HY55A-05A-101

BA31-00010A

Cięszko bedzie cos dopasować, montaż bez śróbkowy na zatrzaski.
  • REKLAMA
  • #3 6908713
    MATEUSCH007
    Poziom 12  
    aha, dzieki wielkie, zaraz poszukam takiego wiatraczka:)mam nadzieje ze znajde...:D
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 6912920
    MATEUSCH007
    Poziom 12  
    dzieki za linka. Gdy chcialem sie zarejestrowac w sklepie, okazalo sie ze jest on dla sklepow itd, ogolnie mowiac dla osob prowadzacych dzialalnosc gospodarcza jak wyczytalem. Tak wiec nie dam rady go niestety kupic:(
  • #6 6912938
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    To teraz wklej w google BA31-00010A i kliknij w pierwszy link.
  • #7 6912960
    MATEUSCH007
    Poziom 12  
    Bardzo dziekuje, juz wyslalem maila z zapytaniem o cene, teraz tylko czekac na odpowiedz:)

Podsumowanie tematu

✨ Właściciel laptopa Samsung P35 uszkodził wentylator podczas czyszczenia, łamiąc mocowania wentylatora w obudowie. Po naprawie "na sztukę" wentylator działał krótko, a następnie zaczął wydawać głośny dźwięk przypominający wiertarkę. Poszukiwania zamiennika na Allegro nie przyniosły efektu ze względu na wysokie ceny całych układów chłodzenia. W dyskusji podano numery części wentylatora: FAN HY55A-05A-101 oraz BA31-00010A, które są oryginalnymi oznaczeniami wentylatora do tego modelu. Wentylator montowany jest na zatrzaski bez użycia śrub, co utrudnia dopasowanie zamiennika z innego modelu. Jeden z uczestników wskazał link do sklepu ASWO oferującego oryginalny wentylator w cenie około 155-178 zł, jednak sklep jest dostępny tylko dla firm, co ogranicza możliwość zakupu przez użytkownika indywidualnego. Zaproponowano również wyszukanie numeru części w Google w celu znalezienia innych ofert.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA