logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CD-ROM LG 52x nie czyta płyt po formacie - sterowniki?

taniel 03 Cze 2004 16:09 1491 7
REKLAMA
  • #1 673688
    taniel
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    :arrow: mam taki problemik że cd-rom nie czyta płytek, podłączony jest dobrze, stało sie to po formatowaniu, ikonka jest cały czas uruchamiając go wyskakuje komunikat 'włóż dysk do cd-romu' cuś takiego,
    czy możliwe ze zostały usunięte jakieś sterowniki :?: jak tak to czy w menadzeże urządzeń można odinstalowac go i na nowo zainstalować bez utraty tych sterowników :?:
  • REKLAMA
  • #2 674361
    Baczek85
    Poziom 13  
    nie sądze żeby ci sie sterowniki usuneły może poprostu laser jest zabrudzony i nie czyta albo jak jest stary to już nadszedł jego czas na emeryture i kupienie nowego
  • REKLAMA
  • #3 675391
    willy102
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    LG-52 to niestety, ale nieudana produkcja :) (laser szybko pada)
  • REKLAMA
  • #4 675475
    Wujek Dobra Rada
    Poziom 17  
    mam od ? 3 lat używany dośc często i żyje....
    więc chyba nie tak najgorzej z tą serią?
  • REKLAMA
  • #5 675495
    cypherius
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    preczysc laser, u mnie kiedys pomoglo przeczyszczenie tasm polaczeniowych w srodku.
    BTW moj lg 52x przezyl 2 eksplozje plyt w srodku :)
  • #6 675817
    willy102
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Cytat:
    mam od ? 3 lat używany dośc często i żyje....
    więc chyba nie tak najgorzej z tą serią?

mam taką opinie ponieważ trafiły mi się już cztery LG-52 z padniętym laserem :) i to ok.2 letnie więc jednak jest coś z tym nie tak :) (czyszczenie lasera nie pomagało)
  • #7 676145
    Wujek Dobra Rada
    Poziom 17  
    to może źle go używasz co rotfl
    kupuj z innego źródła... hehe
  • #8 676197
    taniel
    Poziom 14  
    fakt jest taki że to jest cd-rom kumpla, ja również mam LG 52x z zajebistym defektem tyle że u mnie znika ikonka cd-rom i pojawia sie dopiero po dwóch lub trzech resetach, już o tym wcześniej wspominałem na forum(nieważne bo bo już wiem z doświadczenia akademickiego), LG to dla mnie trefna firma, ale chłop jest nie umny, odinstawałem i zainstalowałem cd-roma na nowo i znowu nic,
    potrzebuje teraz jednej odpowiedzi poważnie: że laser jest zjebany lub defekt do serwisu bo cd-rom jeszcze na gwarancji.
    dzieki za szybką odpowiedź.

(pozdrówka dla elektroda.pl jeszcze to była stronka politechniki tylko nie pamiętam której, dużo mi pomogła; ja PB)

dzinx :wink:

Podsumowanie tematu

✨ Problem z napędem CD-ROM LG 52x polega na tym, że po formatowaniu systemu nie czyta płyt i wyświetla komunikat „włóż dysk do cd-romu”. Możliwe przyczyny to zabrudzony laser lub uszkodzenie mechaniczne lasera, które jest częstą wadą tego modelu. Sterowniki raczej nie zostały usunięte, a ponowna instalacja urządzenia w menedżerze urządzeń nie rozwiązała problemu. Użytkownicy sugerują czyszczenie lasera i taśm połączeniowych, jednak laser w modelu LG 52x często ulega awarii po około dwóch latach użytkowania, co może wymagać serwisu lub wymiany napędu, zwłaszcza jeśli jest jeszcze na gwarancji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA