logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kod źródłowy C++ do nadawania i odbioru przez RS232 w Visual Studio

krzyss159 20 Sie 2009 23:57 2069 4
REKLAMA
  • #1 6915577
    krzyss159
    Poziom 10  
    Mam prośbę do szanownego grona forumowiczów, otóż bardzo proszę o kod źródłowy programu, nadającego i odbierającego dane przez rs232, może to być najprostszy programik z nadawaniem i odbiorem powiedzmy tylko znaku. szukam i szukam, próbuje wykombinować coś sam już cały dzień i zabrakło mi cierpliwości więc proszę Was o pomoc. Najlepiej będzie jeśli ów program będzie napisany w C++, malinowo będzie jeśli na platformie Visual Studio, a już całkiem super jeśli w Windows Form Application lub na konsole.
    Z góry wielkie dzięki za fatygę i pomoc:)
  • REKLAMA
  • #2 6915796
    kwesoly
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Kiedyś skorzystałem z NXTGamePAD http://lejos-osek.sourceforge.net/download.htm?group_id=196690 (na tej stronie jest link do pobrania, poza exe w katalogu są źródła).

Co prawda soft ten służy do komunikacji przez Bluetooth z robotami na platformie nxtOSEK, ale BT emuluje tylko port szeregowy więć program jest przykładem "jak logować informacje z urządzenia i wysyłać mu dane za pomocą portu COM" :)
  • REKLAMA
  • #3 6916045
    Stepel
    Poziom 20  
    Ocena: 28
    krzyss a sam co kombinowales?:) SerialPort w Visual Studio bardzo ułatwia sprawe..
  • REKLAMA
  • #5 6916392
    krzyss159
    Poziom 10  
    Dziękuje za odpowiedzi, ale dałem już sobie rade:) Z rana mam lepsze pomysły i działa :D
REKLAMA