logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 - blokada klawiatury po wgraniu nowego softu

Snap 03 Cze 2004 19:49 1418 9
REKLAMA
  • #1 674040
    Snap
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    Mam problem z tym modelem...A mianowicie,po wgraniu jakiegokolwiek softu i po obliczeniu sum kontrolnych,automatycznie blokuje mi sie klawiatura.Po tym procesie nie moge nic zrobic.Co to moze byc?Prosze o pomoc! :)
  • REKLAMA
  • #2 674054
    Karoo
    Poziom 13  
    Mialem ten sam problem daj w Knoku Phone Setinngs/Set new IMEI i daj same 1 pozniej Modify lock /reset sp lock
  • REKLAMA
  • #3 674068
    bluehawk
    Poziom 12  
    Spróbuj wgrać jeszcze eeprom. Wtedy IMEI, RESET SP LOCK i QUICK SET FAID w Knoku,
    pozdro
  • REKLAMA
  • #5 678617
    Snap
    Poziom 21  
    Karoo i Bluehawk wielkie dzieki za pomoc juz telefonik działa :D zrobiłem jak poradziliscie i jest git :)
  • #6 678691
    Karoo
    Poziom 13  
    no to bardzo dobrze :D a to dzieki wsyztskim innym ktorzy mi pomogli :)
  • #7 679149
    slavvek_
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    Ja majac taki problem dostalem info zeby zrobic wszystkie jakie sa resety telefonu p Knockiem i pomoglo. Widze ze tutaj inni maja podobne sposoby.
  • REKLAMA
  • #8 679161
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    nie wiem po co ta zmiana imei'u wystarcza resety i bedzie gitara...
  • #9 679171
    slavvek_
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    MILO napisał:
    nie wiem po co ta zmiana imei'u wystarcza resety i bedzie gitara...

Dokladnie to o czym pisałem u góry :P
  • #10 679587
    vlasta
    Poziom 12  
    Měl jsem stejné problémy.... vyřešila to výměna krytu a tlačítek :) :) :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po wgraniu nowego oprogramowania do telefonu Nokia 3310 i obliczeniu sum kontrolnych pojawia się problem automatycznej blokady klawiatury, uniemożliwiającej dalszą obsługę urządzenia. Rozwiązaniem okazało się użycie programu Knock do wykonania resetu blokady SIM (SP lock reset) oraz ustawienia nowego IMEI, np. wpisując same jedynki. Dodatkowo zalecane jest wgranie eeprom oraz wykonanie wszystkich dostępnych resetów telefonu za pomocą Knock. W niektórych przypadkach pomocna była także wymiana obudowy i przycisków. Dyskusja potwierdza, że prawidłowe resetowanie zabezpieczeń i ewentualna korekta IMEI pozwalają przywrócić pełną funkcjonalność klawiatury po aktualizacji softu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA