logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problemy z wysyłaniem i odbieraniem faksów na HP LJ 3015 - Nierozpoz Faxu

BogdanS 22 Sie 2009 11:17 2189 1
REKLAMA
  • #1 6920176
    BogdanS
    Poziom 20  
    Ocena: 45
    Witam,
    Mam problem z wysyłaniem i odbieranie faxów w w/w urządzeniu. Kiedy odbieram fax na urządzeniu po komunikacie "Anons zgłoszenia" pojawia mi się "Nierozpoz Faxu". W przypadku wysyłania faxu na jakieś inne urządzenie lub fax, nie dochodzi sygnał zgłoszenia. Do hp 3015 dociera sam sygnał (co prawda zawsze wyskakuje Niepozpoz Faxu) a z urządzenia już nie(albo poprzez wysyłanie faxu albo poprzez odpytywanie z menu). Robiłem reset ustawień (wyłączenie urządzenia, wciśniecie menu i *, włączenie urządzenia, po usłyszeniu "pipnięć" puszczenie menu i *) i dalej nie odbiera ani nie wysyła.
  • REKLAMA
  • #2 6926427
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    Mam podobny problem z HP 1312. Przede wszystkim skontaktuj się z HP. Jeśli fax chodzi przez centralkę to jest duża szansa, że podadzą Ci jak wejść w tryb serwisowy gdzie możesz zmienić parametry pracy modemu. Jeśli jest podłączony bezpośrednio do linii miejskiej to zostaje Ci testowanie tego urządzenia na różnych liniach. Bardzo często zdarzało mi się, że moduły modemów w hp padały "jak muchy", były zbyt wrażliwie na nasze linie :D
REKLAMA