logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K300i - niebieski ekran po upadku z metra, co robić?

Ejsi37 23 Sie 2009 16:21 1107 7
REKLAMA
  • #1 6924666
    Ejsi37
    Poziom 2  
    Telefon po tym jak spadł z wysokości około jednego metra po włączeniu wyświetlacz robi się cały niebieski. Pomóżcie mi. :cry:

Popraw temat!!

mod.fischer8
  • REKLAMA
  • #2 6924704
    Kobra-GSM
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    zbity, włącza się, można z niego dzwonić?
    Potrzebujemy więcej informacji
  • REKLAMA
  • #3 6924716
    beso.gsm
    Poziom 12  
    działa LCD w trybie serwisowym?
  • REKLAMA
  • #4 6924727
    Ejsi37
    Poziom 2  
    Wszystko w nim działa, nie widać żadnego uszkodzenia.Ja znam menu tego telefonu na pamięć i mogę np. puszczać muzykę jak i dzwonić. Tylko przez cały czas ekran jest niebieski.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 6924735
    Kobra-GSM
    Poziom 14  
    sprawa prosta - musisz wymienić wyświetlacz ;) ale wcześniej rozkręć telefon wyjmij LCD i włóż go z powrotem może coś się obluzowało po upadku
  • #6 6924737
    beso.gsm
    Poziom 12  
    uszkodził się LCD -> do wymiany
  • #7 6924746
    Ejsi37
    Poziom 2  
    Rozkręciłem telefon tylko że ja też właśnie tak myślę że mogło coś się poluzować tyle że nie umiem tego lcd odczepić.
  • Pomocny post
    #8 6927361
    Kobra-GSM
    Poziom 14  
    Sony Ericsson K300i - niebieski ekran po upadku z metra, co robić?

Musisz nacisnąć w dół zapewne białą zapinkę na końcu taśmy (tak jak na powyższym rysunku) i wyciągnąć tasiemkę

pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Sony Ericsson K300i po upadku z wysokości około metra uruchamia się, działa poprawnie (można dzwonić i odtwarzać muzykę), jednak ekran wyświetla cały czas niebieski kolor. Problem najprawdopodobniej wynika z uszkodzenia wyświetlacza LCD lub poluzowania taśmy łączącej ekran z płytą główną. Zalecane jest rozkręcenie telefonu, ostrożne odłączenie i ponowne podłączenie taśmy LCD poprzez zwolnienie białej zapinki na końcu taśmy, co może przywrócić prawidłowy obraz. W przypadku trwałego uszkodzenia konieczna jest wymiana modułu wyświetlacza LCD.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA