logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

K510i po wgraniu softa włącza się tylko raz biały lcd

Piotr__11 23 Sie 2009 19:13 1946 4
REKLAMA
  • #1 6926226
    Piotr__11
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam ponownie :D
    Z moim k800 już wszystko ok - wystarczyla zmiana softa.
    Ale teraz mam inny problem z k510i, którego dostałem od siostry.
    Telefon na początku jakiś czas działał - zaznaczam że nie było w nim grzebane - potem zaczęło mu "odbijać" nie chciał robić zdjęć, zacinał się więc oddałem go na gwarancje [2 krotonie] ale serwis nic nie pomógł. Potem telefon był rzucony w szufladę i leżał do tej pory.
    Telefon nie włacza sie mimo pełnej baterii reaguje i na C i na 2+5 ale to też zależy od jego nastroju, wgrywalem mu softa setoolem i seusem za każdym razem telefon nie dzialal mimo że instalacja zakończyła się pomyślnie. Po zakończeniu wgrania oprogramowania i próbie włączenia telefon tylko przez chwilę świeci na biało[ekran] [i tylko za 1 uruchomieniem od instalacji] a potem gaśnie i nic nie można zrobić. Macie jakieś pomysły??
    Zamieszczam loga.
  • REKLAMA
  • #2 6927647
    Piotr__11
    Poziom 11  
    Proszę wypowiedzcie się
  • REKLAMA
  • #3 6928739
    Kobra-GSM
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Przyczyn może być wiele. Być może został zalany, zawilgocony, upadł. Z tego co piszesz to należało by nagrzać płytkę pod nadmuchem. Coś może gdzieś nie styka jak powinno. Jak mówisz że go softowałeś na na uszkodzenie FW to mi to nie wygląda. Co najwyżej mógł paść GDFS.

Tak by the way mówisz że nie było nic w nim grzebane a zaraz piszesz że dwukrotnie lądował w serwisie, to co oni wzrokiem go naprawiali?
  • REKLAMA
  • #4 6928786
    Piotr__11
    Poziom 11  
    Miałem na myśli że sam w nim nic nie robilem:D
    To może spróbje przegrać gdfs-a

Dodano po 12 [minuty]:

Gdfs wgrany oto nowy log iden.
    co teraz od nowa wgrywac softa??

Soft juz wgrany setoolem ale fon nie działa :(
  • #5 6942585
    Chris_W
    Poziom 39  
    Ocena: 1050
    Przede wszystkim pooglądaj płytę czy fizycznie nie ma defektów i śladów zalania (korozji).
REKLAMA