logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skasować inspekcję w Mercedesie A-klasa 2000 bez komputera?

seattdi 06 Wrz 2009 11:42 17147 6
REKLAMA
  • #1 6986006
    seattdi
    Poziom 12  
    Ocena: 35
    Witam,mam pytanie czy da sie skasowac inspekcje a mercedesie a klassa 2000r bez podlaczania komputera?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6986019
    mercedesik
    Poziom 26  
    Ocena: 522
    Włączyć zapłon i wcisnąć natychmiast dwa razy przycisk [A].
    Rys. 15.
    Wyłączyć zapłon.
    Wcisnąć przycisk [A] i przytrzymać, załączyć przy tym zapłon
    Po 10 sekundach na wyświetlaczu pojawia się nowy interwał inspekcyjny oraz towarzyszy sygnał dźwiękowy.
    Zwolnić przycisk [A].
    Wyłączyć zapłon.

Dodano po 2 [minuty]:

Przycisk [A] to do kasowania dziennego licznika po lewej 1 od góry w liczniku
  • REKLAMA
  • #3 6987043
    misio55
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    mercedesik napisał:
    ...Rys.15...

Gdzieś zgubiłeś ten rysunek numer 15. Tłumaczenie też kiepskie.
  • #4 6990106
    AUTO-MAR
    Poziom 20  
    Ocena: 142
    Nic nie kiepskie już prościej się nie da a co do rys 15 temat kopiowany z autodaty tak aby oszczędzić czas na pisanie popieram
  • REKLAMA
  • #5 6990279
    romuald-f
    Spec Automatyczne skrzynie biegów
    Ocena: 1546
    seattdi napisał:
    Witam,mam pytanie czy da sie skasowac inspekcje a mercedesie a klassa 2000r bez podlaczania komputera?

Witam.
    Proszę pobrać z tej strony: http://www.dte.com.pl/index.php?id=pobieranie program Inspektor 1.3
  • REKLAMA
  • #6 7398570
    Maly777
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    mam pytanie jak by ktoś z użytkowników lub mających wiedzę po skasowaniu inspekcji według tej instrukcji pokazuje mi na liczniku się zero i po przejechaniu 100 km zaczyna mi ponownie minusować jest jakieś lekarstwo jak mam ustawić przebieg następnego przeglądu :cry:
  • #7 7399874
    mercedesik
    Poziom 26  
    Ocena: 522
    Stawiam że to w samym liczniku jest błąd bo powinien od 15 tyś odliczac

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji omówiono metodę kasowania inspekcji w Mercedesie A-klasa z 2000 roku bez użycia komputera. Procedura polega na włączeniu zapłonu, dwukrotnym szybkim naciśnięciu przycisku [A] (służącego do kasowania dziennego licznika, znajdującego się po lewej stronie licznika, pierwszy od góry), wyłączeniu zapłonu, a następnie przytrzymaniu przycisku [A] podczas ponownego włączania zapłonu. Po około 10 sekundach na wyświetlaczu pojawia się nowy interwał inspekcyjny wraz z sygnałem dźwiękowym, co potwierdza skasowanie inspekcji. W dyskusji pojawiły się także uwagi dotyczące problemu z ponownym odliczaniem przebiegu po skasowaniu inspekcji, gdzie licznik pokazuje zero, a po przejechaniu 100 km zaczyna odliczać ujemnie. Sugerowano, że może to być błąd w liczniku, który powinien odliczać od 15 000 km. Alternatywnie zaproponowano użycie programu Inspektor 1.3 do zarządzania inspekcjami elektronicznie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA