widać , masz tak dobrze ustawioną stacje , że przy takim wskazaniu nie rusza układu. Zastosuj podgrzewacz - o wiele szybciej pójdzie.
Jak masz jakiś miernik temperatury , to zmierz jaka jest na wylocie żebyś nie uszkodził układów. Ja mam dla przykładu ustawioną na 230 st , ale na wylocie jest 350.
no kurde juz sobie z tym poradzilem tylko teraz jak oczyscilem piny przy pomocy kolbowki i tasmy tej co zbiera cyne to wszystkie piny sa osobno ale ta kolumna gdzie jest jedno wolne miejsce jest ze soba polaczona i za chiny nie moge zebrac z tamtad cyny zeby rozlaczyc te piny co ida przez srodek czy ta linia taka polaczona tak powinna byc mowie jest to ta kolumna gdzie powinno byc jedno miejsce bez pinu???!!
Tak, jest taka jakby linia na środku połączonych z sobą kulek, a jednej kulki po prostu nie ma. Chyba Cię ta lutownica oszukuje, bo przy mniej niż 400 stopniach i średnim nawiewie powinien ładnie odejść ten filterek. Podgrzewacz znacznie ułatwia sprawę, ale trzeba uważać, jeżeli masz klejone układy.
wlutowałem jeden filtr i cos nie tak bo działały klawisze po lewej a nie działały te po prawej wiec odlutowałem i wzialem drugi nowy filtr i niby wszytsko wyglada cacy a teraz nie chodza ani klawisze ani nie widac nic na wyswietlaczu co jest???
Proszę zastosować się do regulaminu:
10.9 pisanie z użyciem slangu młodzieżowego (branżowego), notoryczne popełnianie błędów ortograficznych, pisanie z użyciem przycisku "Caps Lock" (wszystkie litery duże) zarówno w tytule jak i w treści tematu.
Jeżeli sprawia to trudność na dole jest przycisk Pisownia
mod.fischer8
Dodano po 55 [minuty]:
moze to by nadal wina filtra?? ale dlaczego wyswietlacz przestał działac??
Tak się kończą naprawy przez domorosłych magików, kiedyś jak HOT kosztował nawet przeszło 1000 pln ludzie nie mieli takich problemów bo było to poza zasięgiem dzieciaków.
W dyskusji poruszono problem ustawienia temperatury na stacji hot air do odlutowania filtra klawiatury w telefonie Nokia 6300. Użytkownik próbował lutować przy 400°C, ale filtr nie chciał się odłączyć. Zalecano użycie podgrzewacza oraz pomiar rzeczywistej temperatury na wylocie dyszy, ponieważ ustawiona temperatura na stacji może różnić się od faktycznej. Przykładowo, ustawienie 230°C może odpowiadać 350°C na wylocie. Po odlutowaniu i oczyszczeniu pinów pojawił się problem z połączoną kolumną pinów, co jest normalne, gdyż jedna linia jest wspólna, a jedno miejsce pinu jest puste. Po ponownym wlutowaniu filtra pojawiły się problemy z działaniem klawiszy i wyświetlacza, co może wynikać z błędów podczas naprawy lub uszkodzenia układu. Wskazano, że naprawy wymagają precyzji i doświadczenia, a nieumiejętne operacje mogą prowadzić do uszkodzeń. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.