logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki wzmacniacz i subwoofer do Audi A3 (3-drzwiowy) do 800 zł?

ki3pski 21 Wrz 2009 15:25 1653 8
REKLAMA
  • #1 7041732
    ki3pski
    Poziom 10  
    Witam , tak jak w temacie , potrzebuję rady jaki wzmacniacz i subwoofer kupić do

Audi A3 (3drzwiowy) , muzyka to głównie Trance/Techno - cena do 800zł

Preferuje ustawienie 2 głośniki + sub więc wzmacniacz mógłby być 4 kanałowy
    Używki w dobrym stanie też mogą być

Na chwilę obecną posiadam oryginalne głośniki z przodu do audi , ale mam zamiar je zmienić więc jak by ktoś poradził jakie 13mm wsadzić do mojego auta , będę wdzięczny.

Radio jakie posiadam to SONY CDX-GT616U

Z góry wielkie dzięki
  • REKLAMA
  • #2 7042336
    jarbarek
    Poziom 22  
    Ocena: 41
    Polecam Ci jakiś dobrej firmy używany / np. stare sony, kenwood, axton/ dwukanałowy wzmacniacz, a do niego nowy głośnik, np. pb s-12 /sam taki mam - kupiłem go w ESSA/. I Samemu zrób do niego skrzynię zamkniętą /na stronie sklepu ESSA są dedykowane obudowy do głośników/... Myślę, że ciężko trafić na dobry wzmacniacz 4-kanałowy, który z jednego mostka dobrze zasili subwoofer, a pozostałymi kanałami przednie głośniki. Oczywiście to moje zdanie, j
  • #3 7063857
    ki3pski
    Poziom 10  
    Dobra moje fundusze wzrosły do 1000zł , ale gdyby było coś dobrego w okazyjnej cenie to coś dołożę .

Tak wiec jak mówisz "Jarbarek" poszukam jakiegoś dobrego wzmacniacza 2 kanałowego :)
    Jak będzie matki boskiej pieniężnej :P (tj 1szego ) to przejadę się do tego sklepu Essa w Rzeszowie i kupie jakiegoś suba .
  • REKLAMA
  • #4 7064076
    konstantyno110
    Poziom 22  
    Ocena: 50
    Skrzynie będziesz robił sam czy szukasz już gotowców ?
  • #5 7067070
    ki3pski
    Poziom 10  
    konstantyno110 napisał:
    Skrzynie będziesz robił sam czy szukasz już gotowców ?

Raczej kupie gotowca , widziałem że w sklepie essa można już dostać skrzynie pod dany głośnik

"Jarbarek" poważnie mówisz ze to sprzęt warty tej ceny ? jeśli tak to zamówię to
  • REKLAMA
  • #6 7067148
    jarbarek
    Poziom 22  
    Jak najbardziej, sprzedający nawet dokładnie nie wie co to za wzmacniacz /r2200n - taki model/ , bo niby kolegi, a on tylko spredaje. Wzmacniacz spokojnie zasili subwoofer do ok. 500 wat RMS, i to całkiem nieźle. Ma ustawianie fazy płynnie od 0 do 180 stopni, a to przydałoby się większości wzmacniaczy, jednym słowem za te pieniądze bardzo polecam, j
  • #7 7067168
    ki3pski
    Poziom 10  
    ok dzięki za info , dobra kupie go :)

EDIT:

A jakie polecałbyś głośniki na przód (130mm) + tweetery , może styknie mi kasy to kupie
    w Essa

No i zostanie mi jeszcze okablowanie , też raczej kupie je w Essa
  • #8 7067505
    jarbarek
    Poziom 22  
    Powiem Ci szczerze, że na głośnikach 130 mm to za bardzo nie znam, choć pewnie np. Powerbas i Helix /które znam/ robią też takie 130mm. Co do okablowania : do zasilania - ja sam używam kabla /bardzo miękki,dużo bardzo cienkich miedzianych drucików/. Takiego w żółto - zielonej osłonie np. w sklepie elektrycznym w Pucku kupiłem po 12 zł za metr o przekroju 25 mm kw. Waży z 1,5 kg /sama miedź!/.A sygnałowe do wzmacniacza od subwoofera jak przerwały mi się firmowe/bodajże kable signat - już nie pamiętam/, to kupiłem w sklepie rtv agd takie za 8 zł 5 metrów z chinch'ami, i powiem Ci, że subwoofer grał tak samo... A może mi słuch już pada :)

Dodano po 8 [minuty]:

A, do tych przednich głośników potrzebny jest też wzmacniacz, nie dużej mocy np. taki /aukcja/ : 754441124 . I to od naszego Kolegi z Elektrody, ;)
  • REKLAMA
  • #9 7068967
    pita1988
    Poziom 28  
    Ocena: 88
    jarbarek napisał:
    Takiego w żółto - zielonej osłonie np. w sklepie elektrycznym w Pucku kupiłem po 12 zł za metr o przekroju 25 mm kw. Waży z 1,5 kg /sama miedź!

To powiem Ci ze drogo 12zł za metr
    Ja za spawalniczy 25mm^2 placiłem 8 zł :D

Podsumowanie tematu

✨ Do Audi A3 (3-drzwiowy) z budżetem do 800 zł (później zwiększonym do 1000 zł) polecany jest używany wzmacniacz dwukanałowy renomowanych marek takich jak Sony, Kenwood czy Axton, który można wykorzystać do zasilenia subwoofera oraz przednich głośników. Jako subwoofer rekomendowany jest model PB S-12, najlepiej w obudowie zamkniętej, którą można kupić gotową w sklepie ESSA w Rzeszowie. Wzmacniacz R2200N jest wskazywany jako dobry wybór, oferujący moc do około 500 W RMS oraz regulację fazy od 0 do 180 stopni, co jest korzystne dla subwoofera. Na przednie głośniki 130 mm sugerowane są marki Powerbass i Helix, choć brak jest konkretnych modeli. Do okablowania zasilania rekomendowany jest kabel o przekroju 25 mm², miękki, z dużą ilością cienkich drucików miedzianych, a do sygnału można użyć tanich kabli chinch. Dla przednich głośników przydatny może być dodatkowy wzmacniacz o niewielkiej mocy, dostępny na aukcjach internetowych. Radio w aucie to Sony CDX-GT616U, co jest kompatybilne z proponowanym sprzętem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA