logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Plamy na ubraniach po praniu w pralce Candy CTY 1046 - co robić?

Troides 22 Wrz 2009 17:15 4783 3
REKLAMA
  • #1 7045920
    Troides
    Poziom 1  
    Witam,miesiąc temu kupiłem pralkę Candy ładowaną od góry,od trzeciego prania zaczęły się plamy na ubraniach,szaro-brązowe jak po smarze.Zadzwoniłem do serwisu,powiedzieli mniej płynu do płukania...Prałem z małą ilością płynu,z małą ilością rozcieńczonego płynu,z płynem wlewanym bezpośrednio,bez płynu,w całym zakresie temperatur,plamy są nadal.Serwis dalej się upierał że to wina płynu,więc zrobiłem doświadczenie;na już poplamioną odzież ,jedną suchą a drugą mokrą wylałem bezpośrednio płyn w kilku miejscach,po wyschnięciu tych rzeczy nie było żadnych plam,poza wcześniejszymi,płyn do płukania nie plami...,a stosuję tylko te dobre Lenor etc,i proszki też najlepsze,a nie z"Biedronki".A co gorsza te plamy są bardzo trudne do usunięcia.Dzisiaj uprałem kombinezon do sportów motorowych wart jakieś 3500zł,plamy są z przodu....,a serwis mnie dalej olewa.Czy ktoś z Państwa miał podobny problem i jak z go rozwiązał ?,pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 7047338
    etgar
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Zakręć bębnem czy głośno sie kręci?
    Zobacz fartuch gumowy,tam tez zbiera sie dziwny brud w zakamarkach
    Napisz oficjalne pismo do serwisu,będziesz miał podstawe do reklamacji
    Mnie tez olewali w SAMSUNG-POLSKA,pismo pomogło,powodzenia
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 7129367
    rangi
    Poziom 18  
    Ocena: 101
    Być może pierwsza warstwa uszczelniacza łożysk przepuszcza, miałem taki przypadek! albo coś metalowego (moneta, fiszbina, lub cos podobnego) oksyduje lub rdzewieje i plami ubrania. Trzeba przynajmniej wyjąć grzałkę i popatrzeć. Powinien zrobić to serwis skoro jest na gwarancji. :D Powodzenia
  • Pomocny post
    #4 7129627
    freon61
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    mysle ze to plamy z uszczelnienia ulozyskowania.powodzenia
REKLAMA