Poprawka, po wyjeciu syrenki okazało się że ma numer 5370 też PLIP, a nie 3868. także nadal czekam na jakąś pomoc bo: alarm nie reaguje nawet na zdjęcie klem z akumulatora. Może jakieś istrukcje obsługi do tego alarmu i schematy montażowe
Już znam odpowedź na mój post- poprostu trzeba kupić nową centralkę (podobno ok 200zł).
A teraz najciekawsze: NAPISAŁEM DO FIRMY VESTATEC W ANGLII I POPROSIŁEM O POMOC EWENTUALNIE O INSTRUKCJE OBSŁUGI ALARMU 3868 I ................. PRZYSŁALI MI JĄ TYDZIEŃ PÓŹNIEJ NA ICH KOSZT. Nieźle co? Trzeba pogrzebać w internecie (cały świat) i można znaleźć większość rzeczy.
Dyskusja dotyczy instalacji i uruchomienia alarmu samochodowego marki Cobra, ze szczególnym uwzględnieniem modeli AB 3868 PLIP, 5370 PLIP, 7905, 0144 oraz 0886. Użytkownicy poszukują instrukcji obsługi, schematów montażowych oraz programowania tych urządzeń. Wskazano, że bez znajomości kodu PIN centralki nie jest możliwe jej programowanie, co często wymusza wymianę centralki na nową (koszt około 200 zł). Jeden z uczestników uzyskał instrukcję obsługi alarmu 3868 od firmy Vestatec w Anglii, co podkreśla możliwość znalezienia dokumentacji poprzez kontakt z producentem lub poszukiwania w internecie. Wskazano również serwisy internetowe, takie jak autoelectric.ru, jako źródło informacji o różnych modelach alarmów Cobra. Problemy zgłaszane obejmują brak reakcji alarmu nawet po odłączeniu akumulatora oraz trudności z identyfikacją modelu urządzenia. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.