Planuję wymienić kabel telefoniczny od skrzynki na klatce schodowej do gniazdka wewnątrz mieszkania
jest "puszczony" 2 metry po ścianie poczym ginie pod tynkiem i przez ścianę wchodzi do mojego mieszkania - od środka wygląda to tak:
widząc powyższe zdjęcie wiemy, że kabel wychodzący ze skrzynki jest połączony pod tynkiem z przynajmniej ćwierćwiekowym, aluminiowym kablem elektrycznym dwużyłowym
, którego drugi koniec wystaje w moim mieszkaniu. Jak widać na zdjęciu w profesjonalny sposób jest podłączony do niego kabel telefoniczny dwużyłowy, pod który podpięty jest jeden aparat telefoniczny i livebox tp (neostrada).
Zastanawia mnie po co jest przewód z sześcioma żyłami skoro przechodzi w dwu-żyłowy.
planowany nowy kabel będzie poprowadzony tak (odcinek około 6m ) :
Pytanie do fachowców: jak to zrobić by było dobrze? ( jaki zastosować nowy przewód )
jest "puszczony" 2 metry po ścianie poczym ginie pod tynkiem i przez ścianę wchodzi do mojego mieszkania - od środka wygląda to tak:
widząc powyższe zdjęcie wiemy, że kabel wychodzący ze skrzynki jest połączony pod tynkiem z przynajmniej ćwierćwiekowym, aluminiowym kablem elektrycznym dwużyłowym
Zastanawia mnie po co jest przewód z sześcioma żyłami skoro przechodzi w dwu-żyłowy.
planowany nowy kabel będzie poprowadzony tak (odcinek około 6m ) :
Pytanie do fachowców: jak to zrobić by było dobrze? ( jaki zastosować nowy przewód )