logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips VR 700/58 - Jak wejść w tryb serwisowy i ustawić parametry?

patersonic 17 Cze 2004 16:31 1710 4
REKLAMA
  • #1 696947
    patersonic
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Problem polega na tym,że zrywa synchronizację pionową oraz nie odtwarza około 1cm obrazu w dolnej części .Próba regulacji toru nic nie daje.Zdecydowałem się na wykasowanie pamięci 24C16 na FF,obraz jest ok tylko z klawiatury lokalnej nie mam możliwości przewijania taśmy.
    W tej sytuacji potrzebowałbym orginalny bin do tego modelu lub wejść w tryb serwisowy i ustawić parametr odpowiedzialny za te objawy.Nie wiem jak wejść w tryb serwisowy tego modelu vcr i który parametr odpowiada za takie objawy.
  • REKLAMA
  • #2 697275
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2351
    Nie była tylko uszkodzona rolka dociskowa, a z oprogramowanie może być problem.
  • REKLAMA
  • #3 697371
    patersonic
    Poziom 13  
    Rolka jest w idealnym stanie i nie stwierdziłem jakichkolwiek niedomagań ze strony układu mechanicznego.Wykasowanie zawartości pamięci było jedynym w mojej sytuacji możliwym sposobem zdiagnozowania przyczyny opisywanych objawów.Przywrócenie poprzedniej zawartości pamięci powoduje te same objawy.Dopatrzyłem się również zmian w menu jest uboższe do orginalnego ale jest najważniejsze:można oglądać na nim kasety.Nigdzie nie znalazłem procedury przywrócenia zawartości pamięci,a sposoby wejścia w tryb serwisowy stosowane w innych modelach Philipsa nie skutkują.
  • REKLAMA
  • #4 698882
    patersonic
    Poziom 13  
    Okazało się to zajęcie czasochłonne,ale porównująć zawartość pamięci zczytanej przed kasowniem i odczytanej po uruchomieniu magnetowidu z pamięcią czystą udało mi się ustalić błędny wpis.
  • #5 700653
    MORTEM
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 195
    Jak się dobrze przyjrzysz tylnej naklejce to dojdziesz do ustawień pamięci 8)
REKLAMA