logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferguson DF-9000 - brak kanałów, siła sygnału 95%, jakość 0%

gregorr0 07 Paź 2009 23:08 1992 4
REKLAMA
  • #1 7102598
    gregorr0
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Mam problem z tunerem jak w temacie.
    Otóz wieczorem pracował bez problemów. Natomiast uruchomiony nastepnego dnia, okazało się że nie działają niektóre kanały. Przykładowo TVP1 TVP2 i inne z powiązanych transporderów.
    W momencie wcisniecia przycisku info na pilocie wyswietla siłę sygnału około 95% czyli tak samo jak na kanałach poprawnie odbieranych natomiast pasek jakości wskazuje 0%
    Karta sprawna wszystko działa w innym tunerze C+.
    Soft i lista zmieniana kilka razy bez efektu.
    Ma może ktoś pomysł co jeszcze mogę sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #2 7104885
    kajron
    Poziom 29  
    Ocena: 159
    Czy podpinałeś dekoder w miejsce tego drugiego ? Może przeskanuj ręcznie częstotliwości Link , czy masz prawidłowe napięcia w zależności od polaryzacji na lnb
  • REKLAMA
  • #3 7105110
    gregorr0
    Poziom 12  
    Tak podłączałem tunery do tego samego kabla anteny i konwertera z tą sama kartą
    Philips z cyfry odbiera wszystko.
    Ferguson nie odbiera wszystkich kanałów z transpondera 10892 H a więc TVP1 TVP2 Canal+ Ale kino. natomiast kanały z 11488H a więc np TV Polonia działają.
  • REKLAMA
  • #4 7105673
    kajron
    Poziom 29  
    Ocena: 159
    Zobacz jak kie masz napięcie na lnb podczas zmian polaryzacji i ewentualnie na stronie wtórnej przetwornicy czy nie grzeje się jakiś kondensatorek
  • #5 7105834
    gregorr0
    Poziom 12  
    Napięcia prawidłowe. Przy zmianie kanałów zmieniają się jak należy.
    Na pierwszy rzut oka wszystko w wizualnie i z pomiarów jest jak trzeba.

A może to awaria konwertera? Niestety nie mam aktualnie innego na podmiane. Jednak drugi tuner z tym konwerterem działa bezbłędnie.
REKLAMA