logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OTV Metz 7963 - jak zapisać stację i przywrócić dźwięk?

kjurek 08 Paź 2009 00:39 1286 2
REKLAMA
  • #1 7102836
    kjurek

Poziom 16  
    Ocena: 28
    Witam, OTV jak w temacie, chasis to 687G. Mam oryginalny, działający pilot i za żadne skarby nie moge zapamiętać wyszukanej stacji. Przejżałem wszystkie tematy na Elektrodzie dotyczące Metza i zapamiętania stacji ale żadna z opcji u mnie nie działa. TV przywieziony z Niemiec, obraz dostroje prawidłowo natomiast fonia jest całkowicie wyciszona (brak szumu). Z wejscia euro obraz i głos prawidłowy. Nie wiem czy mam uszkodzenie czy też nie potrafie zapamiętać i dlatego mam brak jakiejkolwiek foni.Pilot to Metz 7903. Jak to coś pomoże to zrobie zdjęcia klawiatury w TV i pilota i dołącze. Za każdą pomoc z góry serdeczne dzięki.
    Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    Servis RTV
    Piłsudskiego 116, Dynów, 36-065
  • REKLAMA
  • #2 7104316
    edwardczop
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam. Strojenie w Metz-u najpierw ;klawisz Menu a następnie-Station settings,kolor biały lub jak na moim pilocie fioletowy/pilot zastępczy Classisc./
    Kolejny krok to w opcji -Station settings mamy do wyboru : automatyczne strojenie -to klawisz - kolor żółty- i OK i samo leci przeszukiwanie . Reczne strojene ; naciśniecie klawisza niebieskiego w opcji "Station table" a potem na wybranym programie wyboru kanału dokonujemy naciskająć klawisz żółty. W poz. Std /kanały zwykłę wybieramy numerycznie numer kanału np 25 . Akceptacja wyboru klawisz - OKi automatycznie zapamiętuje.
    Kanał kablowe w opcji "Spec.channel' wybieramy numer kanału i klawiszem koloru czerwonego dostrojenie precyzyjne. Akceptacja Ok powoduje zapamiętanie/.Telewizor trzeba przestroić ,gdyż Metz nie ma fonii DK. Wybieramy fonię rownoległą do przestrojenia i to tyle.
  • #3 7506402
    kjurek

Poziom 16  
    Ocena: 28
    Okazało się, że to nie był oryginalny pilot. Klient odebrał TV bo stwierdził, że będzie chodził pod dekoderem Polsatu.
    Dziękuje za zainteresowanie
    Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    Servis RTV
    Piłsudskiego 116, Dynów, 36-065
REKLAMA