logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung e250 - koszt wymiany gniazda ładowania, słuchawki działają

bobson4321 08 Paź 2009 20:42 3827 6
REKLAMA
  • #1 7105439
    bobson4321
    Poziom 10  
    Niby mi nie łączy ładowarka ale słuchawki działają normalnie a ładowarka nie ładuje nie raz jak włoże ładowarke to telefon sie włącza od nowa :cry: Powiedzcie mi ile gdzieś może kosztowac wymiana wejścia ??
  • REKLAMA
  • #2 7105571
    basstec
    Poziom 34  
    Ocena: 178
    Wymiana gniazda w tym telefonie na oryginalne oczywiscie kosztuje jakies 50-60zl u mnie w 3city wiec na granicy oplacalnosci.
  • REKLAMA
  • #3 7106584
    bobson4321
    Poziom 10  
    A wytłumaczcie mi jak naładować baterie na krótko bo w ładowarce idą 2 kable a w bateri są 3
  • REKLAMA
  • #4 7111071
    gregor_009
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    Na baterii masz podpisane gdzie jest + i -, więc + w ładowarce do + baterii, - do -.
  • #5 7112711
    bialy142
    Poziom 11  
    Jeżeli Ci chodzą słuchawki to spróbuj podpiąć kabel usb może bedzie ładować. I raczej gniazdo Ci sie nie zepsuło bo by Ci słuchawki nie chodziły. Pozdrawiam
  • #6 7112735
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    bialy142 napisał:
    Jeżeli Ci chodzą słuchawki to spróbuj podpiąć kabel usb może bedzie ładować. I raczej gniazdo Ci sie nie zepsuło bo by Ci słuchawki nie chodziły. Pozdrawiam

Bzdury kolego, inne piny odpowiadają za hf, a inne za ładowanie i najczęściej zaginają się pierwsze zewnętrzne które są od ładowania, wystarczy spojrzeć w gniazdo ładowania i sprawdzić czy któryś pin nie jest wygięty.
  • REKLAMA
  • #7 7113469
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Kolega sobie zakupi ładowarkę do baterii i będzie taniej niż wymiana gniazda, ja sprzedaję po 25 zł. Wymienić gniazdo w tym to też trzeba umieć i nie wiem czy za 50zł ktoś się będzie bujał z wymianą.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z ładowaniem telefonu Samsung E250 – ładowarka nie łączy, choć słuchawki działają poprawnie, a telefon czasem się restartuje po podłączeniu ładowarki. Koszt wymiany oryginalnego gniazda ładowania w tym modelu wynosi około 50-60 zł, co jest na granicy opłacalności. Wskazano, że uszkodzenie gniazda może dotyczyć wygiętych pinów odpowiedzialnych za ładowanie, które są oddzielne od pinów słuchawkowych. Zalecane jest sprawdzenie stanu pinów w gnieździe ładowania. Alternatywnie można rozważyć zakup ładowarki do baterii, co może być tańszym rozwiązaniem. Podłączanie kabla USB do telefonu może pomóc w ładowaniu, jeśli gniazdo nie jest uszkodzone. W kwestii ładowania baterii bezpośrednio, należy zwrócić uwagę na oznaczenia biegunów (+ i -) na baterii i ładowarce.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA