logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia E51 - brak dźwięku po wymianie głośnika. Co może być przyczyną?

MAXIOR26 09 Paź 2009 22:08 2110 6
REKLAMA
  • #1 7109452
    MAXIOR26
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam
    kupiłem niedawno nokie E51, okazało sie ze ma uszkodzony głosnik słuchawki (trzeszczał) postanowiłem go wymienic na nowy, ale teraz wcale nic nie słychac jak dzwonie do kogos ;czy to wina głosnika ?z gory dzieki za info
  • REKLAMA
  • #2 7109920
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Ocena: 264
    Możliwe że go uszkodziłeś przy zakładaniu lub był niesprawny od początku. Spróbuj założyć poprzedni głośnik i sprawdź czy działa.
    Po drugie - może być niedrożna siateczka w przednim panelu. Trzeba ją przedmuchać sprężonym powietrzem (jeżeli nie da rady to można wcześniej lekko namoczyć alkoholem i wtedy brud puści).
  • REKLAMA
  • #3 7120155
    MAXIOR26
    Poziom 13  
    Wymieniłem głosnik na drugi i nadal to samo ;/ albo te głosniki jakies trefne albo niewiem , jak kupiłem telefon to działało normalnie tylko herczał jak dzwoniłem; wiec płyta raczej wporzadku ? a ile w serwisie noki by mi zaspiewali za wymiane głosnika?
  • #4 7122316
    deeebo666
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Kupiles oryginal czy zamiennik?Ostatnio w pewnej hurtowni trafila sie partia zepsutych zamiennikow , nie dzialal ani jeden.Moze tez trafiles na cos podobnego.
  • REKLAMA
  • #5 7123583
    MAXIOR26
    Poziom 13  
    Zamiennik , jak chciałem znowu wymienic to gosc mowił ze na dniach ma byc dostawa nowych ale czy lepszych? sporobuje 3 raz wymienic u nich ; jak sie powtorzy to samo to zwrot kasy; i wtedy zostaje serwis;
  • REKLAMA
  • #6 7125727
    lizik
    Poziom 2  
    ja bym oddał do serwisu aby zrobili to fachowo - moze uszkodziles jakies styki na plcie glownej?
  • #7 7169158
    MAXIOR26
    Poziom 13  
    Głosnik wymieniony, musiałem czekac na druga dostawe głosnikow, okazało sie ze t ej pierwszej partii duzo głosnikow było nie sprawnych, narazie działa :)) zobaczymy jak dlugo. dziekza pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Właściciel Nokii E51 wymienił uszkodzony głośnik słuchawki, który wcześniej trzeszczał, na nowy, jednak po wymianie nie słychać dźwięku podczas rozmów. Możliwe przyczyny to uszkodzenie głośnika podczas montażu, niedrożna siateczka w przednim panelu lub wadliwe zamienniki głośników. Po wymianie na drugi głośnik problem pozostał, co sugeruje, że pierwsza partia zamienników była niesprawna. Zalecane jest sprawdzenie działania oryginalnego głośnika lub oddanie telefonu do serwisu, gdzie można zweryfikować ewentualne uszkodzenia styków na płycie głównej. Ostatecznie po wymianie na nową dostawę głośników problem ustąpił, jednak nie jest pewne, jak długo rozwiązanie będzie skuteczne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA